Rómában is díjat kapott a Magyarázat mindenre

  • narancs.hu
  • 2023. november 19.

Mikrofilm

Nagyot fut Reisz Gábor harmadik alkotása. 

Reisz Gábor harmadik filmje, a Magyarázat mindenre egy sor díjat bezsebelt az elmúlt hónapokban: Chiagóban a legjobb nemzetközi filmnek és forgatókönyvnek járó elismréseket zsebelte be, a Velencei Filmfesztiválon pedig az Orizzonti fődíjat nyerte el. 

A film hivatalos Facebook-oldalán jelentették be, hogy a római Tertio Millennio fesztiválról a frisseséget, narratív merészséget, illetve a rendezői koncepció eredetiségét kiemelő ifjúsági zsűri elismerésével térhetnek haza. 

 

Reisz Gáborral a közelmúltban készítettünk interjút, illetve több kritikát is írtunk a filmről (itt és itt). 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.