Sean Penn azt szeretné, ha legújabb filmjét csak a beoltottak láthatnák

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 24.

Mikrofilm

Legalábbis a mozikban. A lányával együtt készített Flag Day pedig a tervek szerint egyelőre kizárólag ott látható.

Sean Penn még a nárcisztikusok fellegvárában, Hollywoodban is kifejezetten nehéz embernek számít. Botrányai és annak ellenére, hogy előkelő helyen szerepel a filmvilág legkiállhatatlanabb sztárjainak listáján, mégis folyamatosan forgat, őt nem érintette meg a MeeToo szele. Hamarosan moziba érkezik például első olyan, rendezőként jegyzett alkotása, melyben színészként is feltűnik – sőt egyenesen lányával, Dylan Penn-nel együtt látható. A Flag Day egy apa-lánya kapcsolatot mutat be, melyben előbbi többszörösen is bűnöző életmódot folytat, hiszen csalóként, hamisítóként és bankrablóként igyekszik megfelelő életszínvonalat biztosítani lánya számára.

Penn a hollywoodi nagyágyúk közül elsők között jelentette ki, hogy csak biztonságos környezetben hajlandó dolgozni; Gaslit című drámasorozata forgatására például csak akkor tér vissza, ha a produkció minden tagja beoltotta magát.

A színészek ugyan már megkapták a vakcinát, ő azonban a teljes stábtól elvárja az oltakozást.

Mint egy friss interjújából kiderül, hasonlóan hajthatatlan akkor is, ha filmjei közönségéről van szó: kijelentette, hogy ha rajta múlna, csak oltott közönséget látna szívesen a vetítéseken. A Flag Day azon manapság ritkaságszámba menő filmek közé tartozik, amely kizárólag moziban látható; a koronavírus-járvány óta ugyanis a stúdiók filmjeik nagy részét egyszerre teszik elérhetővé a vásznakon és valamelyik streamingplatformon. Penn kifejezetten örül, hogy az MGM stúdió egyelőre csak a hagyományos filmszínházakban mutatja be alkotását. Mint elmondta, egyszer majd természetesen a Flag Day is streamelhető lesz valahol, akkor pedig már az oltatlanok is megnézhetik. A színész-rendező kijelentette: az oltásnak kötelezőnek kellene lennie mindenki számára, ugyanúgy, ahogy kötelező bekapcsolni a világítást a kocsinkon, amikor este vezetünk.

A Flag Day-t az az MGM forgalmazza, amelyet nemrég vásárolt fel az Amazon 8,45 milliárd dollárért. Amíg azonban minden bürokratikus fordulatokkal együtt be nem fejeződik az ügylet, a stúdiót továbbra is Michael De Luca irányítja – neki köszönhető, hogy Sean Penn mozija kizárólag a vásznakon debütál. De Luca volt az, ki beleszeretett Jennifer Vogel könyvének adaptációjába, amelyet Jef Butterworth, A holnap határa és Az aszfalt királyai írója jegyez. Egy ideig úgy tűnt, a négyszeres Oscar-díjas Alejandro G. Iñárritu rendezi a filmet, a kiesése után viszont hamar átvette a helyét maga Penn, aki egy rakás alternatíva és castingbeli változás után színészként is vállalta a feladatot. Ehhez kellett Matt Damon is; a férfi főszerepet ugyanis az eredetileg tervezett Casey Affleck kilépése után Penn neki szánta, de Stillwater című filmje munkálatai miatt Damon nem tudta vállalni a feladatot. „Miért nem játszod te? A te gyereked szerepel benne” – passzolta vissza a labdát Penn-nek, akinek lánya ekkor már elég idős és érett volt hozzá, hogy eljátssza a női főszerepet. Végül megfogadták Damon tanácsát, így állt össze a vásznon is az apa-lánya páros.

A Flag Day hivatalos premierje az idei Cannes-i Filmfesztiválon volt, az amerikai mozik pedig augusztus 20-tól tűzték műsorukra. Magyarországi bemutatóról egyelőre nincs hír.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk