Tom & Jerry, Szezám utca, Fecsegő tipegők – mindből mozifilm lesz

  • Szabó Ádám
  • 2019. március 14.

Mikrofilm

Egyelőre nem tudni, milyen korhatár-besorolással...

Kedvenc gyerekjátékaink, és a Hello Kitty után mesehőseinken a sor: a Warner Bros. stúdió bejelentette, hogy két éven belül élőszereplős mozi készül a Szezám utcából és a Tom & Jerryből.

A Fecsegő tipegőkből a Paramount jóvoltából szintén film lesz – sőt, jelenlegi állás szerint a stúdió épp Elmóék ellen küldi moziba be a beszélő csecsemőket.A Szezám utca lakói ugyanis 2021 januárjában vetik magukat a nagyvászonra. A családi musicalt a Portlandia című szkeccs sorozat egyik alkotója, Jonathan Krisel rendezheti, a finanszírozásba pedig az MGM stúdió is beszállt. A hírek szerint Elmón és a többi figurán kívül Anne Hathaway is feltűnik majd benne. A gyerekműsor idén lett 50 éves, és Amerikában jelenleg is műsoron van. Korábban két film is készült belőle: az 1985-ös A madár nyomában és az 1999-es Elmo nagy kalandja.

false

 

A Tom & Jerry még a Szezám utcánál is korábban mutatkozott be, ráadásul ez a műsor Magyarországon is népszerű. William Hanna és Joseph Barbera animációja 1940-ben debütált, és a Scooby Doo-val, a Hupikék törpikékkel vagy a Flintstone családdal együtt meghatározó tévés programmá vált. Az eredeti Tom & Jerry széria 1940 és 1958 között 114 részen keresztül futott, és 7 Oscar-díjat nyert el az animációs rövidfilm kategóriában. Több későbbi rövid epizód mellett 1992-ben egész estés film is készült belőle, Tom és Jerry a moziban címmel.

Neked ajánljuk