Vasember most már a rivális képregénygyár szekerét tolja
sweet-tooth-announce-4x5-1_top_story_lead.jpg
Sweet Tooth

Vasember most már a rivális képregénygyár szekerét tolja

Mikrofilm

Szuperhősök helyett inkább egy szarvasfiúra koncentrál majd.

A 2008-as Vasemberrel megnyitotta minden idők legjövedelmezőbb mozisorozatát, a Marvel Mozi-univerzumot, majd a csúcson szállt ki: a tavalyi Bosszúállók: Végjátéknál több pénzt soha egyetlen film sem fialt, Robert Downey Jr. pedig ezzel el is köszönt a vasgúnyától. Egyelőre azonban úgy tűnik, a színész még keresi a helyét: a poszt-Marvel korszak utáni első filmjében állatokkal beszélő orvost alakított, a Dolittle azonban csúnyán megbukott.

Talán ezért döntött úgy, hogy ismét a képregények felé fordul – ezúttal azonban nem színészi, hanem produceri minőségben; ráadásul nem is a Marvelhez, hanem legfőbb riválisához, a DC-hez. Team Downey nevű stúdiójával ugyanis filmet készít a kiadó főképp felnőtteket célzó istállójának, a Vertigonak az egyik képregényéből. A 2009-2013 között futó Sweet Tooth népszerűsége ugyan nem éri el a szuperhős-kötetekét, de így is nagy sikert aratott. Középpontjában egy Gus nevű fiú áll, aki leginkább egy szarvashoz hasonlít, és a poszt-apokaliptikus világban apjával él egy erdőben.

Downey Jr. már korábban nekifutott a képregény adaptácijának a Hulu segítségével, az azonban nem jött össze – most úgy néz ki, a Netflixre érkezhet 8 egyórás epizód belőle. A főszerepet Christian Convery alakítja majd, a produkció legismertebb nevei Will Forte (Nebraska) és James Brolin (Traffic) lesznek. Arról egyelőre nem szól a fáma, a Sweet Tooth eredeti alkotóját, Jeff Lamire-t is bevonják-e a dologba.

Figyelmébe ajánljuk