Visszatér Jézus és ismét gurít: „Pikáns kis film lesz. Megmutatja, mennyire hülyék a férfiak”

  • Szabó Ádám
  • 2019. szeptember 28.

Mikrofilm

Kár, hogy Töki ezúttal kimaradt.

A Nagy Lebowski ha nem is minden idők legikonikusabb filmje, de biztos ott van a Top 5-ben. A Coen testvérek 1998-as vígjátéka a legjobb vígjátékok és füves filmek listájának is állandó szereplője; kultuszáról magyar nyelven is megjelent egy hiánypótló könyv; minden évben fesztivált rendeznek a tiszteletére; a főszerepét alakító Jeff Bridges pedig hiába nyert évekkel később Oscart,

legtöbbször még mindig Tökivel azonosítják.

Mindezek ellenére Coenék kijelentették, hogy soha nem készítenének folytatást a Lebowskihoz. John Turturro, a bowlingozó Jézust alakító színész azonban mindenképp szeretett volna visszabújni egyik leghíresebb szerepébe, és addig nyaggatta a filmkészítő testvérpárt, míg azok 2014-ben engedélyt nem adtak a figura felhasználásához – a projektben viszont nem szerettek volna részt venni.

John Turturro A nagy Lebowskiban

John Turturro A nagy Lebowskiban

 

Így Turturro maga írta és rendezte a filmet és persze a főszerepet is ő alakította. A Jesus Rolls című mozi az 1974-es francia vígjáték, a Herék, avagy a tojástánc amerikai remake-je lesz, melyben a börtönből frissen szabadult Jézus összeáll két hozzá hasonló különccel (Bobby Cannavale és Audrey Tautou) – nemsokára pedig már kénytelenek együtt menekülni a törvény és a bűnözők elől.

A filmben feltűnik még Jon Hamm, Christopher Walken és Susan Sarandon is.

„Pikáns kis film lesz.

Megmutatja, mennyire hülyék a férfiak” – nyilatkozta a projektről Turturro. A Jesus Rolls még 2016-ban forgott az amerikai bemutatóra pedig 2020-ig kell várnunk – vélhetően Magyarországra is csak ezután jut el a film.

Olaszországban azonban már jövő hónapban bemutatják, ennek tiszteletére pedig a forgalmazó közzétette a mozi első trailerét – olaszul. Eléggé szokatlan, hogy egy amerikai filmet nem csupán hazáján kívül mutatnak be először, de az első előzetes is idegen nyelven szól, egy Jézus-filmtől azonban pont valami ilyesmit vár az ember.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.