A gatyámat is egy térért – A főváros izgatottan készül Putyin fogadására

  • narancs.hu
  • 2015. február 11.

Narancsblog

A kőbányai képviselő-testület egy az egyben verte vissza Tarlóst. Honnan szerez keddig egy Moszkva teret a főpolgármester?

A Moszkvát 2011 áprilisában a Fidesz és a Jobbik szavazataival nevezték át, jobban mondva vissza Széll Kálmánra; a javaslatot a főpolgármester tette, azzal, hogy most már ideje megváltoztatni a múlt rendszer által preferált, ám a rendszerváltás után 21 évvel már „kevéssé elfogadható” közterület-elnevezéseket.
Szólva lett akkor is, hogy ez antikomcsizmusnak álcázott egyszerű bunkóság, a Moszkva akkor is jó és teljesen elfogadható név a térnek, ha 1951-ben kapta. Moszkva volt a komcsizmus előtt is, utána is. A válaszra nem emlékszünk, biztos komcsizás volt. Ja, akkor még nem szerették Putyint.
Most, hogy megszerették, a Moszkva már nagyon is jó név lenne egy térnek. Ha Kőbányán, akkor Kőbányán.
Már ez is elég ciki, négy év se kellett, és a „kevéssé elfogadható” kívánatos lett, a „múlt rendszer” meg a mostani. Gond nélkül csinálnak segget a szájukból, és már észre sem veszik.
De az milyen, hogy jön Putyin, és pont akkor lett ez fontos? Megüzente, hogy még mindig fáj neki? Ha azt üzenné finoman, hogy a Putyin tér is jólesne neki, akkor az lenne? Kért-e orosz zászlóval integető kisiskolásokat is a repülőtérre? Vagy meg se üzente, csak túllihegik? Azt hiszik, ha lesz tér, akkor lesz pénz is biztos, meg gáz rogyásig?

Dolgos, vidám hétköznapok

Fotó: MTI

A kőbányai képviselő-testület egy az egyben verte vissza Tarlóst. Honnan szerez keddig egy Moszkva teret a főpolgármester? Mi lesz, ha nem sikerül neki? Rábeszéli Steinmetz kapitányt a szoborparkból, hogy álljon vissza a helyére, és integessen Putyinnak?
Ez a semmi történet is prímán mutatja az Orbán-rezsim gránittalapzatát adó emberi tényezőt – az éjsötét butaság, a bunkóság és a szervilizmus harmonikus egymásba hajlását.
Mi lesz, ha Steinmetz csak a Hősök terére lesz hajlandó beállni? Vagy a sas mellé?

Figyelmébe ajánljuk