Narancsblog

Ebben a szomorú országban már a főminiszter sem cigányozhat egy kiadósat?

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 30., 18:01
kommentek
9
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Feljelentették Lázár Jánost. Alig várjuk, hogy az ügyészség lecsapjon rá.

Ocsmány cigányozással pótolta az érdemi mondandó hiányát tegnapi hódmezővásárhelyi fellépésén Lázár János miniszterelnöki miniszter. Hódmezővásárhelyen most választási kampány folyik; február 25-én időközi polgármester-választást tartanak. Ilyenformán Lázárnak nyilván az lett volna az érdemi mondandója, hogy kedves lakosság, szavazzatok az emberemre, mert annak idején én is voltam itt a polgármester embere, s lám milyen magasra kapaszkodtam, most már én mondom meg, hogy ki legyen a városvezető. Ez akkor is snassz közlés, ha Lázárnak történetesen nem jutott eszébe semmi.

Azt speciel nem értjük, hogy Soros György neve miért nem jutott az eszébe, de biztos neki is vannak üresjáratai, s akkor cigányoznia kell, hogy elmúljon. Ennél persze sokkal valószínűbb feltételezés az, hogy a szűkebb pátriájára mindenkor oly fennhangon büszke Lázár úgy gondolja övéiről, hogy ezek csak a cigányozásból értenek. Ezért mondhatott ilyeneket: „Akinek reggel 6-kor el kell mennie melózni, és mondjuk Hegedűs Laci dolgoztatja itt, a hódmezővásárhelyi városházán, annak délután háromkor már nem sok kedve marad, hogy elmenjen lopni. Beszéljünk világosan és egyértelműen.”

Hogy ez a szöveg mennyire cigányozás, azt aligha kell bizonygatni, a NER nyelvében a cigány egyik kevéssé szubtilis szinonimája a közmunkás. Azt sem kell bizonygatni, hogy mindez mennyire sértő minden Magyarországon élő szegényre, mennyire sértő a közmunkából élőkre és voltaképpen az egész országra – cigányra, nem cigányra, gazdagra, szegényre – nézve. Hogy jön ez a mocskos szájú tahó a drága ruhájában, s veszi magának a bátorságot, hogy en general letolvajozzon tömegeket. Mocskos tolvajok, csak azért nem loptok, mert délután kettőig kihajtjuk belőletek a szuszt, s már annyi erőtök sincs, hogy elemeljetek valamit.

Magyarországon az efféle beszédnek komoly hagyományai vannak, a NER-ben meg egyenesen kötelező, s Lázár maga is mondott már nagyon hasonlókat (pl. akinek nincs semmije, az annyit is ér), de új szövege kétségtelenül felülmúlja az eddigieket, hallatán még a Miniszterelnökségen is beszarhattak valamelyest, mert sietve kiadtak egy közleményt, aminél régen lehetett olvasni röhejesebb szerecsenmosdatást: „Lázár János természetesen nem a tisztességesen és becsületesen dolgozó közmunkásokra gondolt, hanem azokra, akiket korábban a szocialista kormány belekényszerített a »megélhetési bűnözésbe« és a segélyt bűncselekményekkel egészítették ki.”

Nagy ijedtségükben nekik sem jutott eszükbe Soros, csak ezt a megavasodott elmúltnyócévezést sikerült előrántani a hirtelen jött brainstormingon.

A történet most ott tart, hogy a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket (MKTB) egyesület közösség elleni uszításért épp feljelentette a magáról megfeledkezett minisztert. Vajon milyen foganatja lesz a feljelentésüknek?

Semmilyen. Magyarországon ma ugyanis olyanok a közállapotok, hogy az ember csak azért tesz ilyen esetben feljelentést, hogy otthon a tükörbe tudjon nézni, s nem pedig azért, mert azt várná, hogy foganatja lesz. Az nem lesz.

S leginkább azért nem lesz, mert amit Lázár János beszél, az ma Magyarország hivatalos államnyelve. Azt meg nem büntetik sehol.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 30., 18:01
kommentek
9
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 9
  yoyo
  2018. január 31., szerda 11:32
  "annak délután háromkor már nem sok kedve marad, hogy elmenjen lopni"
  Igen, a lopás egy hepp, egy mulatság, unaloműző elfoglaltság.

  A napokban történt: veszett láncfűrészbőgés, majd nagy puffanás, hogy beleremegett a ház.
  Rohanok ki, addigra már másik 4 ember is a szomszédságból. A házzal szemben, az út szélén vágott ki valaki egy - amúgy már halott - fát, ami zuhanás közben a villanyvezetéket is megrántotta, több házban el is ment az áram.
  Én egyből a villamosműveket hívtam, a többiek a fatolvajt rohanták le, el ne merjen tűnni, amíg a rendőr meg nem érkezik. Az illető egy környékbeli önkényes házfoglaló, már láttam többször, ahogy kidőlt fákból vág magának tüzelőt. Nem igazán rokonszenves figura, megtermett, vörös arcú, a láncfűrésszel a kezében trágár sértéseket vagdosott a rátámadókra - minden volt, csak rokonszenves nem. Mégsem tudtam a "birtokot" a "tulajdont" féltő szomszédsággal együttérezni. Az illegális fakivágás bűn. Az önkényes házfoglalás is. De ha nincs hol laknod, és egy vasad nincs, hogy a fűtésről gondoskodj, akkor végső esetben te is elszánod magad valami ilyesmire. Kevesen vannak, akik szép csendben éhenhalnak vagy megfagynak, minden ellenállás nélkül.
  Szóval a nagy, vörösképű ember elment tüzifáért. Nem jókedvében.
 2. 8
  Világos
  2018. január 31., szerda 11:10
  Ez a csóróból lett lopott exmilliárdos a gőgtől már levegőt sem tud venni.
  Az egyház és a kereszténység képviselője fel lehet rá nézni.
  A Várkert bazárosakkal jól elbánt mert nem kapott eleget?
  Fel lehet rá nézni már csak a magassága miatt, képzeljék el hogy beszélhet.
  amikor puska van a kezében. A Fidesz kinyomott salakja.
 3. 7
  naki
  2018. január 31., szerda 07:53
  Lázár János - lakáj. A lógó tökű diktátor lakájaként született ő a politikai életbe, az volt mindig, az is marad. Megmártózott ő pénzben, hatalomban, Orbán Viktor fekáliájában, és annyit is ér, amennyi pénze és hatalma van, meg lakhatása Orbán Viktor gatyakorcában. Lassan kitelik a becsülete a fideszbérenc söpredéknek. Magyarországot felszabadítjuk. Ne féljetek!!
 4. 6
  szegedi789
  2018. január 30., kedd 23:24
  Hogy mennyire ótvar, és mennyire nem akar belefektetni egy piciny szellemi erőfeszítést sem, azt mutatja a kommenistázást is, akiktől ugyebár meg kell védeni Vásárhelyt ! Délmagyarban meg heves gyurcsányozás is volt!!!

  Ja, csak már elmúlt mégegyszer nyóócév . . .

  - Esterházy írta anno híres Orbán-dolgozatában (Orbán Vik), hogy olyan mondat nincs , hogy eszdéesz szándékosan árt a nemzetnek. Lehet kritizálni, de olyan, hogy szándékosan, olyan nincs. El nem gondolható.

  - Na most akkor, olyan nincs hogy Gyurcsány-Bajnai-Megyó -kormányok szándékosan taszítottak volna bárkit bárhova. Számtalan súlyos hibát elkövettek, sőt!, talán még több fontos dolgot, reformot meg egyáltalán nem. De belekényszerítés , pláne bűnözésbe... !
  Esterházyval élve, vagy a kancellárunk nem tud magyarul, vagy mi. Vagy ennél sokkal nagyobb a baj... Így magyar és európai ember nem beszél.

  - Legalább mondták volna, hogy van a tekintetes úrnak erkölcsös közmunkás barátja is ...
 5. 5
  rworse
  2018. január 30., kedd 22:18
  És ha tényleg nincs a grrreselyű, akkor én utalok rá helyette is, hogy ilyen alapon persze a zagyhalott szkipetárok is estek már a közmunkával cigányozás vétkébe, lásd Tóta W..
 6. 4
  rworse
  2018. január 30., kedd 22:15
  "Beszéljünk egyértelműen és világosan."

  Soros persze hogy nem jut eszükbe a a közmunkáról és a lopásról. Arról a cigányok jutnak eszükbe. Akiket a "szocik" a megélhetési bűnözésbe kényszerítettek, a Fidesz meg a közmunkába - ami pedig a megélhetés elleni bűnözés.
  Mindebben azonban nagyon is ott van a Soros a sorok között. Ugyanis, amint azt ugyebár egy évvel ezelőtt ugyebár a Vezér ugyebár szájából tudhattuk meg, a magyarok (értsd, a Zorbán-rezsim beltagjai) ugyebár különösen azért ágálnak ugyebár a migráció ellen, mert ugyebár nekik már itt van ugyebár a nyakukon egy nagy adag migráncshad, ugyebár a cigányság, akik ugyebár még a Soros előtt migráltak a Magyar Zországba. A Vezér azt gondolta ki, hogy ha a közmunkában éhbérért rabszolgásítja a cigányokat, akkor talán azok visszamigrálnak az Indiákra, és akkor ott nyújthat segítséget nekik, ahol a probléma van. Kár, hogy a Vezér nem akar cigány Romózesként az élükre állani az Exodushoz. Pedig a Vezér régóta egy Lovasberényig égő Bicske-csokor közepén áll.
 7. 3
  szegedi789
  2018. január 30., kedd 21:17
  Melózni szó olyan idegenül hangzik egy olyan kifinomult szájból, minek gazdája a budai lakást, a balatoni nyaralót vagy a ki tudja mit pavlovi kutya reflexével írja rá az oskolás gyerkőcökre...

  (Van egy tippem, mit zokott LJ három után csinálni... )
 8. 2
  szegedi789
  2018. január 30., kedd 21:11
  Haj, a főminiszter, pontosabban szólva Csanád vármegye főispánja (posztmodern rabszolgatartó, déli nagybirtokos) egyik nap betérvén a helyi söntésbe, önfeledten kivágta a csendőrtempót a honi kocsma stíljében...


  - Szerintem nem pusztán cigányozott. Nem ért ezzel "csúcspontra". Ha az "amennyid van, annyit érsz" - féle szövegtől követjük Parvenü Johannes eszmélkedését, vagy, ha a nem régi délmagyarban megjelent gyáva és szánalmas interjújára gondolok (amiből püspökség milliárdjai maradtak meg a szélesebb közvélemény számára, pedig az alákérdezés mellett Jancsika Szeged ( +egyetem), Makó és Hódmezővásárhely uraként adta el magát...), akkor Lázár a megye uraként tetszelgett azok előtt, akiknek ez tetszik. A vazallusoknak.
  Ő nyeregben érzi magát. Nincsen gátja hatalmának. Évek alatt egyre alantasabb minőségű lett a szöveg. Persze a korszellem eleve a "hagyjuk az út szélén a fél társdalmat magára"-féle szövegekkel operál. Nem "csak" cigányozik. Lenézi gyakorlatilag a társadalom jó részét... Törtetőtől törvényszerű.

  De, hogy ilyen könnyeden előtör a nagyreményű Orbán-utódból...
 9. 1
  DrNarancs
  2018. január 30., kedd 20:26
  "lopás" az mi ?
  Ez a Mészáros felé sport?

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Narancsblog

A magyarnarancs.hu véleményblogja

Narancsblog
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog