Mint a komcsiban: a kormány kijelölte a rendszer ellenségeit. Mindjárt jöhet is a fekete autó

  • - gm -
  • 2017. szeptember 13.

Narancsblog

Nem Schilling Árpád és Gulyás Márton jelent fenyegetést erre az országra, hanem Orbánék politikája.

Németh Szilárddal jobb volna a lehető legkevesebbet foglalkozni, már csak a lelki béke megőrzése végett is. Hadd mondja a hülyeségeit, legyen ő Orbán Viktor ügyeletes kifutófiúja, ha ez szíve a vágya, de amúgy maradjon minden hülyesége visszhangtalan. Viszont ha nem kapjuk fel ezekre a fejünket, belenyugodtunk, hogy a bugrisok nemcsak a NER-t, hanem lassan minden mást is eluralnak.

A nemzetbiztonsági bizottság keddi ülésén a fideszes alelnök, Németh Szilárd arról beszélt, hogy nem csupán a habonyi agyrém egy újabb "kommunikációs panele" a forró ősz ismételgetése, hanem úgymond a titkosszolgálatok – Németh szerint legalábbis – megerősítették, hogy az ellenzéknek nem csak békés eszközei lehetnek. Meg is jegyezte rögtön, sajnos erről nem beszélhet többet, az ülésen elhangzottak 2026-ig titkosak, bár annyit mégis elkotyogott a nemzetbiztonság éber őre, hogy Gulyás Márton, Schilling Árpád és a korábban az LMP-ben politizáló Vágó Gábor lehetnek a nagy felforgatók. Akik aztán elég jól reagáltak minderre, erről itt olvashat is részletesebben.

Világos, egy ideje ezt a dumát nyomja a Fidesz, mind erősebben. Soros és a menekültek átmenetileg hátrébb sorltatnak, most a felforgatás topik jön, hogy az terelje a fontos és valódi kérdésekről a figyelmet (például a magyar állam kifosztásáról és tönkretételéről).

false

 

Fotó: Németh Dániel

Az természetesen nem számít, hogy az egész akkora hülyeség, hogy igazán csak Németh Szilárd tudja faarccal elmondani. Ha elég sokat emlegetik, hogy jönnek a felforgatók, forró ősz vár az országra, vigyázni kell, akkor nyilván lesz is, aki elhiszi. Ha pedig neveket is mondanak, akkor meg pláne.

De azért rögzítsük: oda jutott ez az ország, hogy a kormánya egyszerű civileket, az egyre halványuló demokráciáért kiálló figurákat nevez meg ellenségként – holott, el ne feledjük, másfél éve még kopaszok akadályoztak meg népszavazási kezdeményezést, pár hónapja egy furcsa csecsen figura tett egészen különös dolgokat, és lassan nincs olyan hét, amikor ne derülne ki valami arról, hogy hogyan is kerülünk egyre közelebb Putyin Oroszországához.

Egyetlen dologban egyébként teljesen helytálló a Németh Szilárd-i kinyilatkoztatás: ma mindenki ellenség, aki kicsit is ellenáll, aki választási mozgalmat szervez, videóban mondja el, hogy nagyon nincsenek rendben a dolgok, vagy éppen népszavazási kezdeményezéssel pattog. Ma nem az ellenzéki pártok jelentik leginkább a veszélyt a NER-re, hanem azok az emberek, akik cselekednek, akik próbálkoznak, új ötletekkel állnak elő, és közben újra meg újra rámutatnak, hogy a király meztelen. Meg gyáva.

Van itt azonban egy eléggé aggasztó értelmezés is, ami annak fényében, ami például Gulyás Mártonnal történt idén tavasszal, annyira nem is tűnik elrugaszkodottnak. Mi van, ha mindezt nagyon is komolyan gondolja a Fidesz? Mi van, ha eljön az idő, amikor egy 2026-ig titkosított titkosszolgálati beszámolóra hivatkozva elkezdik kivonni ezeket az embereket a forgalomból, mert veszélyt jelentenek a hatalmukra nézve? Mi lesz, amikor már nem lehet azzal védekezni, hogy csak Németh Szilárd mondja a szokásos hülyeségeit?

Ne így folytatódjon ez a történet, még véletlenül se, mert azt mindenki megszívja. De hányszor áltattuk már magunkat az elmúlt években, hogy áh, ez úgysem történhet meg, idáig biztosan nem mennek el, ezt már nem merik meglépni – aztán mégis meglépték.

Neked ajánljuk