Orbán másfél percig sem bírta ki a látogatást Törőcsik Marinál hazudozás nélkül

  • narancs.hu
  • 2019. március 17.

Narancsblog

Nem világcsúcs, de azért pontot érő próbálkozás.

80 másodperc. Ennyi ideig tart Orbán Viktor Facebook oldalának legújabb gyöngyszeme, a Töröcsik Marinál tett velemi látogatás,

a tiszteletteljes miniszterelnöki gesztus,

a Kossuth Nagydíj személyes átadása. A kommentek alapján a miniszterelnök rajongótábora valósággal elalélt a nyilvánvaló pr-fogástól, hogy mekkora dolog is ezen ünnepi, mégis vészterhes időkben kiautókázni a nyugati végekre, és – amint láthatjuk – a nagybeteg művésznő is hasonló lelkesedéssel tekintett a „váratlan” látogatóra.

Kár, hogy ez az egész ismerős valahonnan.

Ugyanezt a miniszterelnöki showt láthattuk két évvel ezelőtt, amikor Orbán a nagygéci Bözsi néninél tett látogatást, és amit a disznóólnál elejtett „na helló röfik” beszólás tett híressé. De volt ott egy másik, Orbánéknak sokkal fontosabb üzenet, legalábbis ezt akarták világgá kürtölni: hogy itt van ez az aranyos Bözsi néni, aki rajongva és hálálkodva tekint a „miniszterelnök úrra”. Aki nagy jóságosan meg is ígéri neki a kis nyugdíjemelést.

De most Orbán sajtósai emelték tétet.

Olyan filmet hoztak össze, amiben Törőcsik Mari a rajongó, ő hálálkodik a miniszterelnök úrnak, s mond köszönetet leginkább azért, hogy még 2017-ben meglátogatta őt a szombathelyi kórházban is. Csakhogy abból a látogatásból nem lett Facebook-poszt, és fotó sem jelent meg róla; a lapok csak arról számoltak be, hogy a művésznő nemet mondott Orbánnak, aki felajánlotta neki a pesti gyógykezelést.
Valószínűleg sosem tudjuk meg azt, hogy ez az elutasítás vagy esetleg más oka volt-e annak, hogy az akkori látogatás nem örökíttetett meg. De az biztos, hogy erre a mostani menetre jó előre felkészítették az összes érintettet is: jellemző, hogy az eseményről készült legsikeresebb fotó – az ablakon bekukucskáló Orbánról – csak úgy készülhetett, hogy

a fényképész már bent volt Törőcsik Mari házában.

false

 

Fotó: Facebook/Orbán Viktor



Ha úgy vesszük, már ez is egy hazugság a „spontán” miniszterelnökről, bár ezt még akár kegyes hazugságnak mondhatnánk. Ám hogy Orbán azzal adja át a díjat, „látogatóba is eljöttem volna, de kötelességből is vagyok, az elnök azt mondta, hogy ezt át kell adni”, csupán egyetlen dolgot, hogy még egy ilyen ártatlan, számára veszélytelen szituációban – 80 másodpercen belül – sem tudja megállni hazudozás nélkül. Szinte látjuk magunk előtt, hogy Áder rászól Orbánra: na, futás azonnal Velembe!

Figyelmébe ajánljuk