Ki tehet arról, hogy ilyen sokan nem értik a Fidesz 2. sorszámú gázszerelőjének a humorát?

  • narancs.hu
  • 2019. március 24.

Narancsblog

Aki nem érti a jófajta viccet, nyilván mindenre képes.

Előkerült a fideszes gázszerelő régi videója: életmunkássága fényében egyáltalán nem meglepő, amit látunk.

„Pócs János országgyűlési képviselő 2016. év szeptember 30. napján 19.00 és 20.00 közötti időben Jászkiséren, a Művelődési Házban és az előtte lévő közterületen azt hangoztatta több ember füle hallatára, hogy Vajda Attila »börtöntöltelék« és azért jött Jászkisérre, hogy kirabolja a rendezvény megtartására összegyűlt embereket” – olvasható abban a beadványban, amelyben

a Jászberényi Járásbíróság indítványozta a fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztését

 

rágalmazás miatt. Hasonló tartalmú beadvány máskor is érkezett Jászberényből a Parlamentbe, amikor Pócs egy interjúban rágalmazta egyik földijét, aki ezért feljelentette. A mentelmi jog azonban nem függesztetett fel, mivel a két beadvány 2017. február 15-én nem érte el a mentelmi bizottság ingerküszöbét, pontosabban nem kapott többséget.

Pócs legközelebbi felbukkanása 2017 decemberében már sokkal nagyobb figyelmet kapott, ő volt az aki

kiposztolt egy leölt disznót

amire azt írták: „Ő VOLT A SOROS” , és mindezt azzal kommentálta: „A jásziványiak az imént küldték ezt a fotót az erdélyi testvértelepülésükről. Ott már egy disznóval kevesebb van… Jó étvágyat!” A képviselő valószínűleg ekkor ért a csúcsra, a nevét a világsajtó is felkapta, és miközben aláírásgyűjtés indult azért, hogy adja vissza képviselői mandátumát, a hvg.hu által megszólított fideszes politikusok közül az egyik azt mondta:

„Jani aztán tudja, mi kell az embereknek”,

majd hozzátette, hogy az jobban zavarta, amikor világító Szűz Máriát ábrázoló kulcstartókat osztogatott a templomból kijövőknek, rajta a „Pócs János országgyűlési képviselő ajándéka” felirattal; Pócs ugyanis 2013 karácsonyán, a jászdózsai templomban ezzel lepte meg a híveket.

Pócs munkásságának szemléjét folytathatnánk azzal, hogy tavaly decemberben óvodásoknak mondta el, hogy miért jó, ha egy település vezetője nincs ellenzékben, vagy azzal, hogy januárban hogyan humorizált egy vállalati rendezvényen, és mivel olyan dolgot egyáltalán nem tudnánk mutatni ennek az életműnek a tükrében, ami komolyan vehető, kénytelenek vagyunk azt gondolni, hogy Pócs János – végzettsége szerint víz- és gázszerelő igazából a nehezen összeegyeztethető szókapcsolat, a

„fideszes humor“ reprezentánsa,

 

és vélhetően ennek köszönhető, hogy számos ügye ellenére sem görbül haja szála sem, s nem kellett visszatérnie eredeti szakmájába. De igazából ennek a „humorérzéknek” a fényében értelmezhető az a videó is, ami 11 éve készült, és most került elő: Pócs beülteti egyik roma alkalmazottját egy kazánba, aki arról beszél, hogy „főnöke”

itt égeti el azokat a cigányokat, akikre haragszik;

az akkor még csak önkormányzati képviselő Pócs meg azzal szórakozik, hogy meggyújt egy papírt, és férfira zárja a kazán ajtaját.

Természetesen nem lepődünk meg azon, hogy Pócs ebben sem lát semmi kivetnivalót, sőt miként azt a 444-nek elmondta, a felvétel a kazánban ülő, azóta elhunyt férfi kérésére született. Vagyis igazából ő lehetne felháborodva, hogy most megtalálták ezzel az újságírók.

Jó, hogy azt nem mondja, kérjenek tőle bocsánatot, hiszen ő nem tehet arról, hogy mások nem értik a viccet.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?