Demeter Szilárd irodalmi ügynökségének standján tűnt fel a Meseország mindenkié Bolognában

  • narancs.hu
  • 2023. március 10.

Sorköz

Az országimázs minden előtt.

Március 6. és 9. között rendezték a bolognai gyermekkönyvvásárt, aminek hivatalos magyar állami standján, azaz a Petőfi Literary Fund polcain az érdeklődők a Meseország mindenkié című mesekönyvet is megtalálhatták.

„Végignézve a Petőfi Literary Fund bolognai képeit, baromi szomorú lettem, és nem csak azért, mert ott virít a Meseország mindenkié. Hanem mert ott van egy csomó nagy gyerekkönyvkiadó is a NER-standon” – olvasható M. Nagy Boldizsár, a kormányközeli körök által sokat támadott kötet és a Micsoda család! szerkesztőjének Facebook-posztjában

A kormány homofób törvénye miatt egyébként külföldön élő szerkesztő hozzátette:

„Ma nagyon kevés magyar gyerekkönyvkiadó mondhatja el magáról, hogy független kereskedelmi vállalkozásként működik: a legtöbb a kormány által fenntartott és kontrollált szürke zónába tartozik, állami támogatásokat kap és cserébe tudja, mit adhat ki és mit nem.”

Az ott tényleg a Meseország mindenkié Demeter Szilárd irodalmi ügynökségének standján a bolognai gyerekkönyvvásáron?...

Posted by Boldizsar M. Nagy on Wednesday, March 8, 2023
 

M. Nagy Boldizsár emlékeztetett, „miközben a könyvet évek óta brutálisan támadja a kormánymédia, a Fidesz pedig gyűlöletkampányt épített rá, sárba tiporva nem csak az LMBTQ+ emberek, de a gyerekek legalapvetőbb jogait is, addig a NER szívesen vesz részt a könyv külföldi támogatásában.” Úgy véli, a vonzóbb országimázs érdekében a NER külföld felé még a Meseország mindenkiét is bevállalja.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk