Több mint egymillió forintért kelt el egy József Attila-kötet

  • narancs.hu
  • 2024. október 14.

Sorköz

Ez a Nem én kiáltok (1925) egyik példánya, amelyet a szerző aláírt.

A 31. licitáló 1 millió 30 ezer forintot kínált József Attila Nem én kiáltok című kötetének egy aláírt példányáért az Antikvárium.hu dedikált könyvritkaságokat kínáló internetes árverésén, amely vasárnap zárult – írja a 24.hu.

Az aukción ez volt a legmagasabb ár. 

Gárdonyi Géza 1903-ban megjelent Az a hatalmas harmadik című regényéért 1 milliót kínáltak. Radnóti Miklós 1935-ös Újhold című kötetéért, amelyet ő is és az illusztrációkat készítő Buday György is aláírt, 650 ezer forintért kelt el. Szerb Antal A Pendragon-legenda című regénye (1934) 556 ezer forintért kelt el, és 550 ezer forintot ért valakinek a J. K. Rowling kézjegyét viselő Harry Potter és a Titkok Kamrája.

József Attilának a Nem én kiáltok a második verseskötete, 1925-ben jelent meg Szegeden, húszéves korában.

A beköszöntő vers előtti lapon ez olvasható: „Ebből a könyvből készült 100 számozott és a szerző által aláírt példány piros címnyomással merített papiron, I–XXV. és 26–100-ig, amelyek könyvárusi forgalomba nem kerültek”.

A könyvben olvasható többek közt az Aki szegény, az a legszegényebb című vers.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk