Online programokkal készülnek a Nemzetközi Gyerekkönyvnap alkalmából

  • narancs.hu
  • 2021. április 2.

Sorköz

Mától vasárnapig tart a HUBBY gyerekkönyvfesztivál.

"Április 2-án ünnepeljük a Nemzetközi Gyerekkönyvnapot, Hans Christian Andersen születésnapját, illetve mi itt Magyarországon Csukás István születésnapját is, aki 85 éves lenne. Nem véletlenül időzítettük április 2-ra a HUBBY gyerekkönyvfesztivál idejét, amelynek programjain április 2. és 4. között nagy szeretettel várunk mindenkit!" - írja  a Hubby - Magyar Gyerekkönyy Fórum a Facebook-oldalán.

A háromnapos online gyerekkönyv-fesztiválon péntek és vasárnap között több mint 10 magyarországi kiadó, köztük a Csimota Kiadó, a Scolar Kiadó, a Kolibri Kiadó és a Móra Könyvkiadó mutatja be gyerekeknek szánt kiadványait az interneten keresztül.

 Az online programsorozat részeként vasárnap Szekeres Nikoletta, a Hubby - Magyar Gyerekkönyv Fórum elnöke és Pacskovszky Zsolt szerkesztő-műfordító beszélget az idei Astrid Lindgren Emlékdíjas szerző, a francia Jean-Claude Mourlevat Zebulon, avagy bűntény a Borzoló Borzollóban című, gyerekeknek írt krimijéről. Ugyancsak vasárnap, Nagy Boldizsár, a Móra Könyvkiadó LOL sorozatának szerkesztője mutatja be a Csajoknak kötelező című kötetet, amelynek szerzői a Szex és New York film írója, Candece Bushnell és a Pushcart-díjra jelölt Katie Cotugno.

A közvetítéseket és a részletes programot a HUBBY - Magyar Gyerekkönyv Fórum közösségi média oldalán lehet megtekinteni.

A fesztivált rendező gyerekkönyvekkel foglalkozó civil szervezettel nemrégiben lapunk interjút is készített:

Figyelmébe ajánljuk