Csendes megemlékezést tartanak Suhajda Szilárd tiszteletére

  • narancs.hu
  • 2023. május 29.

Sport

A Szemlőhegyi-barlang feletti parkban.

Kedd este 19 órától 22 óráig csendes megemlékezést tartanak Suhajda Szilárd tiszteletére a budapesti Szemlőhegyi-barlang feletti parkban található hegymászó emlékhelynél. A szervezők azt kérik a sajtótól, hogy interjút ekkor ne kérjenek, legfeljebb csendben forgassanak, a résztvevőktől pedig, hogy adjanak helyet egymásnak, és tartózkodjanak a részvétnyilvánítástól.

„Arra kérünk mindenkit, hogy ahogy Szilárd lénye is tükrözte az életszeretetet, mi is egyesüljünk az ő álmaival, színes egyéniségével. Ezért kérésünk, hogy ne fekete ruhát viseljetek magatokon” – írják.

Suhajda Szilárd május 20-án indult el a Mount Everest meghódítására. Úgy tervezte, hogy május 24-én feljut a 8848 méter magas hegyre, de az utolsó jelet este fél nyolckor küldte el a háttércsapatnak, ekkor 8795 méteres magasságban járt.

Mentőcsapatot küldtek érte, de szombaton már kiderült, hogy valószínűleg nem élte túl a mászást. Családja azt kérte a hegyi mentőktől, hogy ha később meg is találják a testét, maradjon a Mount Everesten.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk