Novak Djokovic: "Rendkívül csalódott vagyok a bíróság döntése miatt"

  • narancs.hu
  • 2022. január 16.

Sport

De együttműködik a hatóságokkal.

"Rendkívül csalódott vagyok a bíróság döntése miatt, de természetesen tiszteletben tartom és együttműködök a hatóságokkal az országból való távozásommal kapcsolatban" - nyilatkozta a szerb Novak Djokovic, miután az ausztrál szövetségi bíróság vasárnapi ítélete értelmében nem indulhat el a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a másfél hete tartó procedúra lezárásaként James Allsop elöljáró bíró helyi idő szerint vasárnap késő délután jelentette be, hogy a bevándorlási hatóságnál, majd a bíróság előtt történt meghallgatás nyomán a háromfős döntnöki testület egyhangúlag elutasította a 34 éves sztár - aki nem rendelkezik koronavírus elleni oltással - fellebbezését, melyet vízumának bevonása ellen nyújtott be.

Ez vélhetően azzal jár, hogy Djokovic - aki ügyvédeinek a melbourne-i irodájából, határőrök őrizetében követte a tárgyalást - három évig nem léphet be az országba. Az ítélet ellen további fellebbezésnek nincs helye.

"Kényelmetlenül éreztem magam, amiért az elmúlt hetekben én voltam a középpontban, remélem most mindenki a versenyre, a játékra koncentrálhat. Mindenkinek a legjobbakat kívánom a tornára" - mondta el Djokovic, hozzátéve, bízik benne, hogy hamarosan újra játszhat az Australian Openen.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk