A főváros vizsgálatot rendelt el az Újszínház ellen zaklatás-ügyben

  • narancs.hu
  • 2019. december 10.

Színház

A kérdés az, Dörner György - hivatalosan vagy nem hivatalosan - tudott-e az ügyről.

Az Újszínházat érintő zaklatási vádak miatt Gy. Németh Erzsébet humán és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes felügyelőbizottsági vizsgálatot rendelt el, tudta meg az Index.

Ahogy azt mi is megírtuk, a Katona Színház botránya után zaklatással vádolták az Újszínház egyik színészét, Mihályi Győzőt is, aki visszautasította a vádakat és azt nyilatkozta, liberális támadást érez a dolog mögött. Az Újszínház közleményben határolódott el, azt írták hivatalos bejelentés nem érkezett hozzájuk.

Megszólalt az Újszínház zaklatással vádolt színésze

Mihályi Győző szerint semmilyen zaklatásról nem volt szó, liberális támadást érez az ügy mögött. Mint korábban beszámoltunk róla, zaklatási vád érte az Újszínház egyik színészét is, a hvg.hu információi szerint az egyik vezető színészt érte vád az intézmény egyik nem művész alkalmazottjától, aki jelezte a főnökeinek, de intézkedés csak annyi történt, hogy a két felet elkülönítették egymástól.

Gy. Németh Erzséber ennek ellenére indítana vizsgálatot, erről pedig értesítette Dörner Györgyöt, a színház igazgatóját is. "Dörner György előzőleg arról tájékoztatott levelében, hogy hivatalosan nem volt tudomása ilyen ügyről a színházában" - írta a politikus, aki azt kérte a felügyelőbizottságtól, vizsgálják meg, mi történt valójában, és azt is, hogy nem hivatalosan lehetett-e az igazgatónak információja az ügyről.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?