A szakmai bizottság Eszenyi Enikőt támogatja
eszenyi_S_216c_ww_top_story_lead.jpg

A szakmai bizottság Eszenyi Enikőt támogatja

  • narancs.hu
  • 2020. március 10.

Színház

Hiába derültek ki részletek arról, hogyan bánik beosztottjaival a Vígszínház igazgatója.

Kedden hozott döntést a szakmai bizottság a Vígszínház igazgatói pályázatairól. A hvg.hu értesülése szerint a legtöbben Eszenyi Enikő jelenlegi igazgató pályázatát támogatták.

  • Eszenyi Enikő 6 igen és 3 nem,
  • Rudolf Péter 4 igen és 3 nem szavazatot kapott, két tartózkodás mellett,
  • Csányi János nem kapott szavazatot.

Ez csak egy javaslat, a végső döntést a fővárosi közgyűlés hozza  meg március végén.

Pont azon a napon született meg az Eszenyit támogató javaslat, amikor Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette: felügyelőbizottsági vizsgálatot kezdeményezett a Vígszínháznál.

Az ügy előzménye a 24.hu cikke, amiben Néder Panni votl rendező és Fenyvesi Lili rendezőasszisztens beszélt Eszenyi vezetői stílusáról és a megfélemlítő légkörről. Eszenyi a portálnak azt mondta, az igaztalan támadások összefüggnek az igazgatói pályáztatási folyamattal.

A cikk után több volt társulati tag nyílt levélben erősítette meg, hogy Eszenyi „verbális erőszakot és agresszív vezetői kommunikációt“ gyakorolt igazgatóként.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?