rés a présen

„Erdő legyen”

  • rés a présen
  • 2022. július 27.

Színház

Kókai Tünde színész

rés a présen: Mit csináltál közvetlenül az SZFE elvégzése után?

Kókai Tünde: Harmadéves korom óta játszom az Örkényben, a diploma után rögtön ide szerződtem. Rengeteg mindent tanulok itt, és a szakmai fejlődés mellett az sem kevésbé lényeges számomra ebben a színházban, hogy a közösségi létezésben nagy örömet lehet lelni. Máshol nemigen volt lehetőségem kipróbálni magam, noha a független szféra mindig is vonzott.

rap: Mit jelent neked az Örkény most?

KT: A bástya szó jut eszembe. A biztonság, amit nyújt, több mint szerencsés állapot ilyen bizonytalan időkben.

rap: Miben játszol?

KT: Hét darabban játszom, majdnem ennyit le is kellett vennünk a Covid miatt. A Kertész utcai Shaxpeare-mosó és Az üvegbúra két meghatározó előadás számomra. Ezek után garantáltan másként lépek ki a színházból, mint ahogy beléptem.

 
Fotó: Dömölky Dániel 

rap: Hol találkozhatunk veled a nyár hátralévő részében?

KT: Színházi munkám ritkán van nyáron, de ha minden jól megy, az ideitől fogva nem ez lesz a tendencia. A karantén alatt egy saját projekten kezdtem el dolgozni. Ezt megelőzte néhány év keresgélés meg álmatlan éjszaka, de a Staféta pályázatnak köszönhetően augusztusban megvalósulhat az első olyan előadás az életemben, amelyben rendezőként is részt veszek. Ez A Négyszögletű Kerek Erdő Küldetés című előadás, egy formabontó Lázár Ervin-adaptáció.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk