Kulka János: Jól vagyok
Screen_Shot_2018-08-07_at_20.51.46.png

Kulka János: Jól vagyok

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 7.

Színház

Beszédzavara miatt börtönben érzi magát Kulka János.

Először szerepelt élő adásban Kulka János, miután két éve stroke-ot kapott. A színész az ATV Egyenes beszéd című műsorának keddi adásában szerepelt.

Jól vagyok, beteg vagyok,

kezdte Kulka János az interjút, és elmondta, hogy legkedvesebb időtöltése mostanában, hogy sokat sétál a kutyájával. A Kossuth-díjas színész 2016-ban kapott stroke-ot, aminek következtében afáziás lett, azaz komoly beszédzavarral küzd. Kulka azóta kerülte a nyilvánosságot.

Kulkát a logopédusa, Varga Sarolta is elkísérte a stúdióba, aki elmondta, hogy a színész rengeteget fejlődött, és akkor kezdett beszélni stroke-ja után, amikor zeneterápián a saját maga énekelte Hallelujára megszólalt. A színész a fejlődés ellenére nem elégedett magával, mert mint elmondta, sokat hallgatja régi felvételeit és ahhoz méri mostani állapotát. Angolul és franciául is teljesen elfelejtett. Kulka azt is elmondta, hogy sokat gondolkodik azon, miért történt ez vele.

Idegen vagyok,

mondta, arra utalva, hogy ebben az állapotában nagyon furának érzi, hogy ő színész, és mikre volt képes korábban. A stroke után intelligenciája és személyisége nem változott, csak nehezen beszél, ezért börtönben érzi magát.

Kulka arról is mesélt, milyen volt Ujj Mészáros Károly filmjében szerepelni a stroke után.

A teljes beszélgetést itt végignézheti:

Figyelmébe ajánljuk