Megszűnik az innovatív társulatként ismert k2 Színház

  • narancs.hu
  • 2022. január 27.

Színház

12 év után. A színházi kulturális közeg, az anyagi kiszolgáltatottság sem könnyítette meg a helyzetüket, volt, hogy Vidnyánszky Attilához fordultak segítségért, hiába.

Tizenkét év után befejezi működését a k2 Színház – jelentette be a független színházi társulat. A formáció a Kaposvári Egyetem színházi képzésének hallgatóival indult, majd 2014-ben vált független színházi társulattá.

A társulat alapítói a Revizornak adott interjúkban jelentették be, hogy a csapat jelen formájában nem folytatja tovább a közös munkát. Fábián Péter, az egyik alapító bejelentette, hogy a következő évadtól lemond a k2 Színház Alapítvány kuratóriumi elnöki címéről, és befejezi a közös munkát a társulattal. A másik alapító, Benkó Bence azonban továbbra is a társulattal marad, és a tervek szerint új néven folytatják a munkát.

A k2 megszűnésének okairól a társulat két vezetője, rendezője a lapnak úgy nyilatkozott, hogy többek között belső feszültségek indokolták a lépést, de mindehhez egyértelműen hozzájárultak az elmúlt tizenkét évben a független színházak számára szinte lehetetlen működési feltételek is, melyek megviselték a csapatot.

Hisz' a társulat sosem juthatott saját játszó- és próbahelyhez, folyamatosak voltak a pénzügyi problémák. Mint elmondták, a pénz hiánya, a hektikus támogatási módok tervezhetetlenné tették a jövőt.

Még Vidnyánszky Attilát is fölhívtam, hogy Attila, kérlek, segíts nekem ebben, mindjárt megszűnik a társulat, mert már több mint négy hónapja nem kaptunk pénzt. Azt mondta, hogy utánanéz, és visszahív. Azóta is hív...”

mondta az interjúban Fábián Péter.

Az évad még két bemutatója lesz a k2-nek, majd a társulat ilyen formában az Ördögkatlan Fesztiválon búcsúzik.

(Revizor – interjú Fábián Péterrel, Benkó Bencével)

A társulat előadásairól az elmúlt két évben itt, itt, itt, és itt írtunk.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk