Ugyanitt lehet megvenni a fűszerkeverékeket is, amelyeket helyben készít - leginkább személyre szabottan, például séfek, cukrászok és bártenderek számára. Bárcsak ajánlhatnám mindenkinek, hogy látogassa meg, és tankoljon fel különleges és egzotikus fűszereiből! Jobb híján arra biztatom az ínyenceket, hogy kísérletezzenek bátran a szerencsére már itthon is hozzáférhető különleges fűszerkeverékekkel - például az alábbi módon. A sárga vajbabot nehéz elképzelni sütve, de garantálom, hogy egy kísérletet megér, ugyanis zseniális.
Currys sült vajbab
Hozzávalók (2 adag)
50 dkg vajbab
4 evőkanál olvasztott vaj
4 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál currypor vagy más izgalmas
fűszerkeverék (pl. Raz el Hanout)
só, bors
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A vajbab szárát lecsipkedjük (a hegyes végét nem szükséges). Összeforgatjuk az olvasztott vajjal és az olívaolajjal, majd megszórjuk a fűszerkeverékkel, az is egyenletesen érje mindenütt. Kiterítjük egy sütőpapírral vagy alufóliával leterített sütőlapra. Sózzuk, borsozzuk. Kb. 15-20 percig sütjük, amíg a vajbab aranyszínűre, enyhén ropogósra sül. Magában is kiváló (sült burgonya helyett például), de halak vagy sült csirke köreteként is remek.
A szerző blogja: www.chiliesvanilia.blogspot.com