étel, hordó - TÁJFUN

  • .
  • 2010. június 10.

Trafik

Barátságos arcot kérünk, hiszen a zöld Zuglóban járunk, legalábbis térkép szerint. Csakhogy a Szugló utca és az Angol utca környékén barnamezős beruházások csúfítják el a kiskertes, társasházas hangulatot.
Ráadásul zuhog az eső. De kár lenne sírni, régen sokkal borzalmasabb volt errefelé, zsebkendőnyi iparvidék terült el, most csak a romjain megkapaszkodó vállalkozások. Nem tudjuk, eredetileg miféle vállalat, ktsz. vagy műhely otthona volt a Szugló utca 65.-ben, de a seszínű zöld homlokzatra applikált rozsdásnarancs Tájfun felirat láttán most is az ipari termelés jut az eszünkbe, persze inkább a betűtípus miatt. Rögtön utána viszont az a jellegzetes külvárosi ökölvívő-edzőterem, ami legalább annyira gyakori helyszín az amcsi filmekben, mint a maffiaparancsnok fürdőmedencés villája. Ám a Tájfunban ring helyett biliárdasztalokat állítottak fel, olyan mennyiségben, hogy az étkezőasztaloknak már alig jutott hely. (Van egy önálló étterem is, de csak este tart nyitva.) Meglepetésünkre a hétköznapi ebédidőben is jelentős számú játékos teszi a dolgát, de úgy tűnik, csak mi vagyunk éhesek.

A választék szokásosnak mondható, már-már ott tartunk, hogy inkább dákót rendelünk, de ismerve képességeinket, mindenki számára hasznosabbnak tűnik a padlizsánkrém házi pitával (990 Ft). Tulajdonképpen itt befejezhetnénk, ugyanis akkora adag érkezik, ami kettőnek is sok. A túlzott fokhagyma-használat ellenére is örömmel megennénk, de akkor mi lesz a folytatással? A brokkolikrémleves (350 Ft) épp olyan, amilyet egy ilyen helytől várhatunk (ehető), ellenben a cézársaláta (1290 Ft) egészen káprázatosan állt össze. Minden a helyén, zöldség, pirítós meg a hideg sült, de a mennyiség ismét többszemélyes: télen valószínűleg fóliasátor kell egy-egy adag tárolásához.

Különlegességnek a "szőlőmézes" burgonyával körített, tejfölben pácolt csirkét (1890 Ft) mondanánk, aminek azonban nemcsak a neve, de a látványa és mindenekelőtt az íze is érdekes. Szerencsére nemcsak érdekes, de kifejezetten jólesik, akár a cseppet sem érdekes, ám korrekt Gundel-palacsinta (450 Ft) is.

Soha rosszabbat - ennyi pénzért ennyit és ilyen jót ritkán találni.

Figyelmébe ajánljuk