rés a présen - Nem hiszünk a rejtőzködésben - NagySzilvia,DjbarBQ, Ösztrosokk partiszervező

  • .
  • 2009. augusztus 13.

Trafik

rés a présen: Mióta van Ösztrosokk, hogy szerveződött, mi a jó benne? Nagy Szilvia: Bő hat éve adódott egy lehetőség, és mi belevágtunk, mert úgy éreztük, hogy szükség van egy olyan bulira, ami csak nekünk, leszbikusoknak szól. Eleinte 30 fő körüli létszámmal ment, ami pár év alatt felkúszott 300-ra.
Fontos, hogy legyenek olyan biztonságos női terek, ahol félelem és rosszalló tekintetek nélkül tudunk nők, leszbikusok egymás társaságában lenni. De nem hiszünk a rejtőzködésben, szeretnénk, ha a közönségünk minél nagyobb része személyes és szakmai életében is olyan nyíltan vállal(hat)ná identitásának ezt a szeletét, mint nálunk teszi. Az Ösztrosokk kikapcsolódási és ismerkedési lehetőség, ahol elsősorban táncolni lehet. Ugyanakkor a hely kiválasztásánál ügyelünk rá, hogy legyen sok ülőhely azoknak, akik inkább elvonulni, beszélgetni vágynak, és igyekszünk többet nyújtani hagyományos bulinál (táncest, filmvetítés, akrobatikus műsorok...).

rap: Dj-ként is működsz.

NSZ: Egy ideje két tánctérrel működünk, vagyis club dance és retróhelyszínünk is van. Szeretem a retrót, a hetvenes évek klasszikus diszkózenéjét, a nyolcvanas évek női előadóit, a kilencvenes évek vokális house fénykorát, de amióta van külön retrótermünk, ahol nem én játszom, azóta túlnyomórészt mai top 40, club dance slágereket játszom. Ez főleg dallamosabb vokális house-t jelent, esetenként kilencvenes évekbeli nagy slágerek épp aktuális feldolgozásait, de ha úgy hozza az este, régi és új pop dance dalokat is előrángatunk. Távol tartom magam a keményvonalas trance-től és progresszívtől, de a dallamosabb, lágyabb zenéket ezekből az irányzatokból is megpróbálom beemelni.

rap: Van egy weboldalatok, a femfatal.hu.

NSZ: A Fém Fatál egy szerelmi bánat gyümölcse. Valamikor az évezred elején született, jóval az Ösztrosokk bulik előtt. Tulajdonképpen jó eszköz volt arra, hogy kiírogassam magamból, amik akkoriban foglalkoztattak. Szerettem csinálni, amíg volt rá időm, de ez már nagyon régóta múlt idő.

rap: Mikor és hol lesznek bulik?

NSZ: Augusztus 29-én a Kashmir Udvarban nyári speciális kiadás, leszbikusoknak és barátaiknak, ami azt jelenti, hogy fiúk is jöhetnek. Aztán augusztus 30-án kezdődik és szeptember 6-ig tart a Budapest Pride 2009, a 14. Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Film- és Kulturális Fesztivál. Néhány éve hagyományosan ennek része a péntek esti női buli, az Ösztrosokk által szervezett Ladies' Pride. A fesztivál mindenki előtt nyitva áll, a szervezésében is részt veszek több éve; a filmfesztivál programfelelőse vagyok.

Figyelmébe ajánljuk