Tévétorrent

The Good Fight

Tévétorrent

Bár a fergeteges sikerű A férjem védelmében tavaly véget ért, a CBS nem engedte el, s az egyik karakteres mellékszereplőt középpontba állítva spinoff-szériát indított. A szerkezet a régi, hisz a bonyodalom most is mindig kettős: a főszereplőknek meg kell birkózniuk egy országos szintű botránnyal, ami személyesen is érinti őket (és erodálja jó hírüket), de minden epizódban felbukkan egy jogi eset, mely segít újraépíteni megtépázott presztízsüket.

Párhuzamos felemelkedéstörténet, melyben Diane Lockhart, a dörzsölt, elismert ügyvédnő és keresztlánya, a félénk, szorongó Maia egyszerre veselkednek neki (újra) a karrierépítésnek. Lockhart minden más sorozatban bölcs, szemtelen egysorosokat ontó mentorfigura volna, ám itt az írók letaszítják megingathatatlannak hitt trónjáról, és arra kényszerül, hogy újra kezdőként bizonyítson. A férjem védelmében nézőinek már ismerős nyakatekert jogi ínyencségek is visszatérnek a spinoffban: az esetek merészen és pontosan reflektálnak napjaink társadalmi és politikai problémáira a rendőri erőszaktól kezdve a reproduktív jogokon át a terrorizmusig (gyanújáig). De a sorozat nemcsak leír, hanem markánsan állást is foglal: kineveti az épp megszilárduló Trump-korszakot, de nem engedi, hogy alábecsüljük annak fenyegető jelenségeit.
A sorozatot tökéletes ritmusérzék jellemzi: minden hangnemváltás dráma és szatíra között a helyén van, csakúgy, mint a feszes, elmés párbeszédek. De mégiscsak arról szól az egész, hogyan lehet épelméjűnek maradni, miközben körülöttünk megőrül a világ.
Magyar felirat: greka–modry

Figyelmébe ajánljuk