Keményen beolvastak a választási iroda elnökének

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 12., 14:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nyílt levélben kérik, gondolja át viszonyát a közhatalom mai gyakorlóival kapcsolatban.

Nyílt levelet írt a Nemzeti Választási Iroda elnökének Donáth Ferenc. A szöveget, ami Donáth Ferenc Facebook-oldalán jelent meg, teljes terjedelmében közöljük

Tisztelt Pálffy Ilona!
Én hihetőnek tartom az Ön mai (2018. április 10.) nyilatkozatát, hogy a valasztas.hu elérhetetlen volt néha vagy akadozott, nem jelenti azt, hogy a rendszer is összeomlott volna, csak kívülről nem volt elérhető az oldal, de ettől még flottul ment minden. Hihetőnek, de nem meggyőzőnek. Meggyőző akkor lenne, ha ellenőrizhető lenne ez a flott működés, amit pont az oldal kívülről való elérhetetlensége megakadályoz. Hihető is csak azok számára, akik hitelt adnak, mert az Ön jogi és informatikai szaktudása a hatalomtól való függetlenségét biztosítja. Én ezt a levelet pont azért írom, mert ha 2018. március 2-án Ön nem vett volna részt dr. Czeglédy Csaba képviselőjelölt mentelmi jogának megvonásában, akkor bíznék a rezsimtől való függetlenségében. Én azonban azon fehér hollók közé tartozom – mint tudtommal Ön is –, akik gyermekkori traumaként éltük át apáink politikai perét, ezért elolvastam ezt a 2018. március 2-i NVB-jegyzőkönyvet. Polt Péter főügyész indítványát, Patyi András elnök előterjesztését, és a három hozzászólást, mely azt a színjátékot tükrözte, mintha nem lettek volna tisztában a döntésük azon következményével, amit azóta Czeglédy Csabának el kellett viselni. Ön hozzászólás nélkül részt vett ezen a bizottsági ülésen, és megszavazta a képviselőjelölt jogfosztását. Ez engem elsősorban megriasztott, mert eddig azt gondoltam, hogy szocializációm megvéd az ilyenfajta magatartástól. De tény, hogy különös felelősséggel éljük életünket mi, akik koncepciós perek áldozatainak gyermekei vagyunk. Úgy gondolom, hogy Önnek módja van e szemszögből átgondolnia lojalitását egy olyan rezsimhez, melynek korrupciós ügyeit a Magyar Ügyészség nem vizsgálja.
Meggyőződésem, hogy nemcsak az előttünk járt apák élete és halála határozza meg a mi életünket, hanem a mi magatartásunk is fényt vagy árnyékot vethet apáink emlékére. Ezért kérem, gondolja át viszonyát a közhatalom mai gyakorlóival kapcsolatban!

Tisztelettel: dr. Donáth Ferenc

 


szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 12., 14:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    naki
    2018. április 12., csütörtök 20:54
    Lenne foganatja, ha egy pártatlan köztisztviselőnek szólna. Orbánc 1 nappal később utalta is a júdáspénzt a pártos öregasszonynak.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-magyarország

még több Kis-Magyarország...

Politika

még több Politika...

Narancs

Blog

még több cikk