Lehet, hogy közülük kerül ki Áder utódja

  • narancs.hu
  • 2020. október 8.

Villámnarancs

Férfiak a köztársasági elnökké válás szélén.

Trócsányi László, Maróth Miklós és Csák János neve is felmerült potenciális államfőjelöltként a Fidesz legbelsőbb köreiben - írja a Mandiner.

Áder János köztársasági elnöki mandátuma 2022.március 13-án jár le, a Mandiner pedig  úgy értesült, hogy "a Fidesz vezetőinek belső megbeszélésén Trócsányi László EP-képviselő, volt igazságügyi miniszter, Maróth Miklós az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat elnöke, Széchenyi-díjas magyar klasszika-filológus és Csák János üzletember, korábbi londoni magyar nagykövet nevei merültek fel, mint Áder János lehetséges utódai".

Eldőlt: Maróth Miklós vezeti az MTA-tól elvett kutatóhálózatokat

Hvg.hu: Lovász László visszautasíthatatlan ajánlatot kapott. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter megerősítette, amit eddig csak sejteni lehetett, hogy valóban Maróth Miklós klasszika-filológus fogja vezetni az Akadémiáról leválasztott kutatóhálózatokat - írja a hvg.hu. Maróth Miklós és Orbán Viktor Fotó: MTI A lap forrásai úgy nyilatkoztak, Lovász László, az MTA elnöke "szinte az utolsó pillanatig gondolkodott, elfogadja-e" Palkovics jelöltjét.

„Orbán kiállt mellettem, amíg lehetett"

Tisztességtelennek tartja, ahogy az Európai Parlament jogi bizottsága elkaszálta biztosi jelöltségét, de örül, hogy Magyarország végül megkapta a bővítési portfóliót. Trócsányi László korábbi igazságügyi minisztert megkérdeztük nagy projektje, a közigazgatási bíráskodás visszavonásáról is. Magyar Narancs: A Le Figarónak nyilatkozta, hogy Ursula von der Leyen megválasztott bizottsági elnök eleve nem értett egyet az ön biztosi jelölésével.

Figyelmébe ajánljuk