Semjén Zsolt előkerült, és visszahozná a vasárnapi boltzárat

  • narancs.hu
  • 2016. augusztus 21.

Villámnarancs

Bekeményített a fővadász.

Az utóbbi időben Semjén Zsolt elég ritkán nyilvánul meg, ami azért is furcsa, mert ő nemcsak az első kereszténydemokrata, de papíron Orbán helyettese is. Persze, korábbi alakításainak ismeretében az is elképzelhető, hogy nem véletlen e visszavonulás, s a kormány számára komoly dolgok közlése helyett legfeljebb magyarkodhat egy sort valamilyen egzotikus, határon túli településen, vagy repizhet valamilyen egzotikus vadásztalálkozón. Most azonban, úgy tűnik, eljött az ő ideje. A Magyar Idők készített vele interjút, amelyben amellett, hogy minden van, ami kell (főleg migránsozás), előkerül a kereszténydemokraták leghíresebb projektje, a vasárnapi boltzár is.
Nos, úgy tűnik, Semjén még nem tett le a dologról, hiszen azzal jön, „a szabad vasárnapot sem adjuk fel”, ennél azonban sokkal érdekesebb, hogy miért nem álltak ki szívügyük mellett, amikor a Fidesz meghajolt a népakarat előtt. Nos, ezért: „Mérlegelni kellett, hogy mi a következménye, ha a két népszavazást (a migrációról szólót és a szabad vasárnapról szólót) egy időben kell megtartani. A kvótareferendum élet-halál kérdés a nemzet számára, ennek eredményét nem lehetett kockára tenni, így nem volt más választás, mint visszavonni.”
Arról nem esik szó, hogy a szocik mikor jöttek a népszavazással, és hogy Orbán mikor jött.
De mit akar most ezzel Semjén? Csak tippelni tudunk. Ha lemegy az októberi népszavazás, ő előjön megint a vasárnappal. Hat év NER után egy percig se gondolja azt senki, hogy esélytelenül.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?