Visszhang: film

A pók feje

  • SzSz
  • 2022. július 6.

Visszhang

A nem is olyan távoli jövőben járunk, amikor az elítéltek lecsökkenthetik börtönbüntetésüket, ha különféle gyógyszerkísérletekhez csatlakoznak.

A lehetőség kapóra jön Jeffnek, aki egy meggondolatlan, átbulizott este után halálos autóbalesetet okozott. Vele és pár társával egy olyan vegyületet tesztelnek, amely képes befolyásolni az érzéseket: elviselhetetlen szenvedést és fájdalmat, vagy épp elsöprő szexuális vágyat ébreszt – ha pedig minden kémiai kötés és gyanús színű folyadék klappol, a szerelem is előidézhetővé válik. Na de hol végződik a vegyészkedés, és hol kezdődnek a valódi érzelmek? Innen pedig már nem is olyan kanyargós út vezet a „de mi is az ember?” kérdéséig.

Legalábbis elvileg. Ehhez ugyanis érdemes lenne két flashback-snittnél többet megtudnunk Jeffről, aki a látottak alapján akár egy érzelem nélküli fráter, egy pszichotikus zavarban szenvedő férfi, de még egy replikáns is lehetne – túl sok különbség nincs, és a film sem vesződik azzal, hogy komolyabban leírja őt, a történet központjában álló kísérletet, vagy magukat az érzelmeket.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk