Visszhang: koncert

Beck

Visszhang

Az Ausztriában legutóbb 2003-ban fellépő Beck bécsi koncertje két évet csúszott a Covid miatt, de 17 és 19 év várakozás között már nincs olyan nagy különbség.

Ő maga is emlegeti a hosszú távollétet, miután színpadra lép, és hozzáteszi, hogy ma van a leghosszabb nap, úgyhogy minden adott egy hosszú koncerthez. Az első pár dalban egyedül kíséri magát akusztikus gitáron és szájharmonikán, itt a pszichedelikus folkos énje dominál. Belekezd többek között a Mutations albumon szereplő Tropicaliába, de az első refrén után sajnos abba is hagyja. A nyitóblokk hamar véget ér, bejönnek a kísérő zenészek, akik aztán szinte az egész buli alatt a színpad hátsó részében maradnak a gigantikus füstfelhő mögött.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.