Visszhang: lemez

Bully: Lucky For You

Visszhang

A zenekar frontembere, Alicia Bognanno körül sok minden történt az elmúlt három évben.

Felhagyott az ivással, elpusztult a kutyája, aki a turnébuszban és a stúdióban is hű társa volt, szőke hajszínét barnára cserélte, elkezdett nyíltan beszélni mentális nehézségeiről, zenésztársai pedig búcsút intettek neki. Közben megírta a most már minden szempontból szólóprojektjének számító Bully negyedik albumát, mely nem szakított radikálisan a korábbi garázshangulatú anyagokkal, mégis új fejezet nyitányának tűnik a karrierjében.

A Lucky For You a 90-es évek női frontos rockzenekarai előtt tiszteleg, amelynek mostanság nagy keletje van és egy kicsit kezd unalmassá is válni, de itt egyáltalán nem lesz zavaró vagy nosztalgikus. Az elmúlt időszak változásait megörökítő All I Do című nyitódal elég nagy lendülettel rúgja be az ajtót, és a bő félórás lemez ebben a szellemben is folytatódik. Bognanno nagyot lépett előre dalszerzőként is. Mindig jellemző volt rá a néha már zavarba ejtő őszinteség, ebből most sincsen hiány, de szövegeiben sokkal jobban tömörít és mesél, mint korábban. Zeneileg pedig sokkal emelkedettebbek, himnikusabbak a friss dalok, és tele vannak megjegyezhető, dúdolható részekkel. Ilyen a Soccer Mommyval közösen jegyzett Lose You, vagy a Breederst is megidéző Hard To Love. A lemezt az All This Noise című kétperces dal zárja, amelyben Bognannónak mintha sikerült volna az elmúlt években felgyülemlett összes frusztrációját kiadnia magából.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

A Fehér Házban tett látogatást a román elnök

  • Narancs.hu/MTI

Románia NATO-tagságának két évtizedét és a katonai szervezet működéséhez nyújtott hozzájárulását méltatta Joe Biden amerikai elnök kedden, amikor a Fehér Házban fogadta Klaus Johannis román elnököt.