Visszhang: film

Doctor Strange az őrület multiverzumában

  • SzSz
  • 2022. május 11.

Visszhang

Az, hogy immár másfél évtizede nem tudunk úgy benyitni egy moziba, hogy ne szuperhősfilm menjen, Sam Raiminek köszönhető.

2002-es, Tobey Maguire-rel fémjelzett Pókemberével és a folytatásaival bevételi rekordokat döntögetve mutatta be, mekkora az igény a képregényfigurákra. Mára kiderült: csak azokra van igény. Raimi Pókembere a fanservice-t csúcsra járatva a többi szuperemberrel együtt feltűnt a tavalyi Pókember: Nincs hazaútban, az ott bemutatott multiverzum-elmélet pedig a legújabb Doctor Strange-filmben folytatódik.

Szerencsére a Marvelnél is érzékelik, hogy 3–5 évente szükség van egy hangyányit változtatni a gondosan kimért formulán: a ráncfelvarrás eddig rendszeresen a komikus elemeket érintette: most még sötétebb árnyalatot öltenek a kalandok. A gyászába beleőrülő (lásd a WandaVízió című sorozatot) Wanda, azaz a Skarlát boszorkány arra készül, hogy átlépjen egy párhuzamos univerzumba, ahol boldog családi életet élhet. Ehhez meg kell szereznie egy új hős, America erejét, de Doctor Strange nem hagyja.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk