Visszhang: film

Lányok Dubajban

  • 2022. május 11.

Visszhang

Nálunk is ismert szinonimája a „dubajozás” a prostitúciónak

Lengyelországban viszont – mint arról a vége főcím előtti felirat tájékoztat – több százezer fiatal lány járta meg már az emírségekbeli város jól fizető orgiáit. A vidéki, de korántsem butuska lány luxuskurvaként megvalósított felemelkedésének, cédaipari önállósodásának (maga futtat lányokat, egyenesen a nem mindig úriember arab arisztokraták, pénzemberek, és az európai nők megalázására gerjedő sleppjük karjaiba), majd bukásának története egyszerre minden akar lenni: erotikus thriller, feminista kiáltvány, családi dráma, egyszersmind romantikus film és szatíra, de főként tanmese, amelyből kiderül, hogy a pénzért szolgáltatott szerelem nem csak csúnya dolog, de még rá is lehet fizetni.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.

„A legszívesebben hallgatok”

Kurtág György a magyar kultúra állócsillaga, kincse, élő klasszikusa, a magyar művészeti hagyomány nagy tradíciójának megszemélyesítője egy olyan korszakban, amelyben ez a hagyomány igencsak ingatag lábakon áll. Ha nyilvánosan megszólal a 98 éves mester, az maga az esemény.

Annyira nem sötét

A legutóbbi Pearl Jam-lemez, a 2020-as Gigaton hosszú, hétéves várakozás után jelent meg, így sokan örülhettek, hogy a zenekar hamarabb elkészült a tizenkettedik albumával, amely a Dark Matter címet viseli.