Visszhang: film

Forráspont

  • SzSz
  • 2022. június 1.

Visszhang

London egyik legmenőbb éttermében járunk, az év egyik legforgalmasabb estéjén.

Andy, a főszakács szemmel láthatóan kialvatlanul, félig elmerülve a saját családi problémájában, fülén mobiljával érkezik az étterembe, ahol élete egyik legnehezebb műszakja várja – ránk pedig az elmúlt időszak egyik legintenzívebb film­élménye.

Betoppan egy egészségügyi ellenőr, a kisegítő személyzet nyelvi és egyéb akadályokkal küzd, a mosogató késik és szarik bele az egészbe, az egyik asztalnál rasszista vendégek problémáznak a fekete felszolgáló miatt, a másiknál az étterem mögött álló befektető lesi, hogy mibe köthet bele, és mikor kapja vissza a pénzét. A hús egyeseknek túl nyers, mások ételére az allergia miatt kell odafigyelni, miközben az elcseszett árurendelés miatt vészesen fogy az alapanyag. A vendégek pedig csak jönnek és jönnek, a személyzet egyre idegesebb.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.