Visszhang: könyv

Guld Ádám: A Z generáció médiahasználata

  • - barotányi -
  • 2022. október 5.

Visszhang

Azok számára, akik nemhogy a Z, de az ábécé korábbi betűivel jelzett generációk médiahasználati és egyéb szokásaival sem tudtak megbarátkozni, ideális olvasnivaló a médiakutató munkája.

Guld példás alapossággal, közérthetően, jó ritmusban veszi végig mindazt, amit a szép, új digitális világról és a kényszeres médiafogyasztásról tudni érdemes, így többé nem érezzük majd teljesen elveszettnek magunkat az új média főszereplői, fogyasztói és fogalmai között botorkálva. A szerző a maguk enciklopédikus gazdagságában idézi meg a digitális pokol szörnyeit és démonjait, ráadásul a megnevezés gesztusával némileg varázstalanítja is azokat.

Biztosan akadnak majd olyan olvasói, akik felismerik magukon a nomofóbia jelenségét (nyugtalanok, ha nem találják az okostelefonjukat), fantomrezgéseket tapasztalnak a zsebükben, esetleg szoronganak attól, hogy ismerőseik érdekesebb életet élnek. A szerző nem csupán gondosan analizálja a digitális média hasonló jelenségeit, az influenszerek világát, illetve az online média hatásait és fejlődésének perspektíváit, de helyenként gyógyírt is kínál.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk