Visszhang: film

Kráter

  • SzSz
  • 2023. május 31.

Visszhang

Mindegy, hogy 1923-at, 2023-at vagy épp 2257-et írunk; az sem számít, hogy a Földön vagy egy másik bolygón vagyunk, a fiatalok már csak ugyanolyanok.

Nem akarnak mást, csak önfeledten jól érezni magukat, kalandokba keveredni, aztán csodás körülmények között megmenekülni, és kihasználni minden egyes pillanatot, amelyet a barátaikkal tölthetnek. Csakhogy az élet általában közbeszól: jönnek a szülői intelmek meg az életüket korlátozó felsőbb hatalmak, iskola, munkahely, esetleg az a szigorú rendszer, amelyben egy holdi bányászkolónia tagjai élnek.

Itt játszódik Kyle Patrick Alvarez ifjúsági filmje, amelynek főszereplője, Caleb nehéz helyzetben van. Édesanyja után apját is elveszítette, így viszont jogot nyert arra, hogy a kizsigerelt Holdat elhagyva az Omegára, egy Földhöz kísértetiesen hasonlító, paradicsomi bolygóra költözzön. Előtte azonban teljesítené apja utolsó akaratát: el akar utazni egy legendás kráterhez, kalandjához pedig négy barátja is csatlakozik. A könnyed kaland hamar az önismeret és a múlttal szembenézés szimbolikus útjává válik, hőseink küldetését pedig a kimerülő oxigénpalackok, egy hamar bedöglő holdjáró és egy közelgő meteorzápor is nehezíti.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk