Visszhang: könyv

Ulrich Hub: Sánta kacsa, vak tyúk

Visszhang

A szerző az előző mesekönyvével, Az utolsó báránnyal szinte berobbant a gyerekirodalomba.

A mű, illetve a belőle készült, nálunk a Budapest Bábszínházban bemutatott színdarab a felnőtteket is meghódította. Ez a mese sem marad el mögötte. Itt egy baromfiudvarban kezdünk, ott botorkál egyedül a sánta kacsa. Kietlen, nyomorúságos, zord hely ez, ahol a magányos állat csak álmodhat arról, hogy megoszthatja egyszer valakivel a földimogyoró-tartalékát. Ám egy napon a kívánsága mégiscsak valóra válik: arra téved egy vak tyúk, sötétített napszemüvegben, nagy tervekkel, amelyekhez kísérőt keres. Meg akarja találni azt a helyet, ahol még a legtitkosabb álmok is valóra válhatnak.

A kacsa fél az ismeretlentől, ám a tyúk – mivel az ő ötlete volt ez az egész – nagy lendülettel menne neki az ismeretlennek. Van is neki egy módfelett egyedi kívánsága, de kell hozzá a segítség. Mennek, mendegélnek. Senki sem tudja, merre lehet az a hely, és a kívánságok sem egyértelműek. Útjuk végén aztán megérkeznek valahová, ahol még akár kívánhatnának is valamit, ha… A sztori érdekes csavart vesz a végén.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk