Visszhang: film

Váratlan szerencse

Visszhang

Ha egyszer végleg kilábalunk a pandémiából, valaki nyilván megírja majd a filmtörténetnek azt az alfejezetét, amelyik csak az ún. Covid-filmekkel foglalkozik.

Ezek néha konkrétan a járványról szólnak (Songbird, Karantén meló), máskor pedig csak jól-rosszul használják a karanténszabályok szülte korlátokat (Malcolm & Marie, Host). Utóbbi csoportozatba tartozik a bizarr Váratlan szerencse is, amely egyszerre akar csendes, picit társadalomtudatos dráma, Hitchcock és Cassavetes előtti főhajtás és Tarantino inspirálta szószátyár thriller lenni.

Egy kicsit szakadt pasas (Jason Segel) matat egy puccos kaliforniai villában, amely nyilvánvalóan nem az övé. Épp végzett a zuhanyba hugyozással és zsebre tett egy köteg pénzt, amikor a tulajdonosok váratlanul hazaérkeznek. A gazdag tech-góré (Jesse Plemons) és trófeafelesége (Lily Collins) belebotlanak a férfiba, aki így kénytelen túszul ejteni őket. Másfél órán keresztül nézzük, ahogy ezek a mérsékelten izgalmas figurák beszélgetnek, sértegetik egymást és cserélgetik a hatalmi pozíciókat, miközben arra várunk, hogy végre lelepleződjön a nagy titok.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk