Visszhang: kiállítás

Végh László: Isten, hus­kyk, havasok

Visszhang

Mintha a rosszízű közhellyé silányított „Isten, haza, család” jelszót állítaná pellengérre a Magyar Hang 43 éves fotográfusa, sőt e blaszfémiát még tetézi is az Erdéllyel (és Alaszkával) kapcsolatos finom utalás.

Pedig szó sincs gúnykacajról, Végh László – divatos kifejezéssel – történetet mesél, amelyhez aligha találhatott volna frappánsabb címet. De e történetet „találatnak” is mondhatnánk: Végh megismerkedett a Borgói-hegység közelében lévő Óradna plébánosával, Kiss Attilával, aki megszállott kutyaszánosként vált közismertté. „Pappá szentelése óta, vagyis tizenhét éve foglalkozik huskykkal. Autodidaktaként kezdte ezt a sportot, ma már világbajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes a nemzetközi kutyaszánhúzó mezőnyben” – írja az ismertető. Noha az ilyesmiről elsőre az ugrik be, hogy az efféle sztori remekül mutat egy bulvárlapban a kétfejű varjú és a 179 éves szibériai sámán között, azért abban sincs semmi különös, hogy Végh László fantáziáját is magával ragadta az erdélyi mese, mely minden apró részletében hálás fotótéma.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Meghalt Schlecht Csaba

  • narancs.hu

A Lánchíd Rádió és a Magyar Nemzet egykori főszerkesztője, Simicska Lajos jobbkeze, a Kaya Ibrahim-ügy központi figurája 63 éves volt.