Elhunyt DJ Palotai

  • narancs.hu
  • 2023. november 19.

Zene

A pionír DJ 62 éves volt.

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Palotai Zsolt, akit DJ Palotai néven ismertek az underground szcénában. Az elektronikus zene, a drum and bass és a breakbeat egyik magyarországi pionírja 62 éves volt.

Palotai Zsolt a rendszerváltás után kezdett DJ-zni. 1989-től 1991-ig a Tilos az Á klub művészeti vezetője volt, majd 1991-től a Tilos Rádió zenei főszerkesztője. Mindössze tegnap volt, hogy Palotai  „Budapest zenei életében végzett több évtizedes munkásságáért, a magyar underground kultúrára gyakorolt megkerülhetetlen hatásának elismeréseként” Pro Cultura Urbis-díjat kapott - írja a 444.

Palotai Zsolttal két éve készítettünk interjút, amiben így fogalmazott: „28 éves koromig ugyanolyan életem volt, mint mindenkinek, de akkor megnyitott a Tilos az Á, s a hely első évében mindennap dolgoztam. De aki aznap nem dolgozott, az is ott volt. Heti hétszer 12–13 órát töltöttem ott, annyira sűrű volt ez az időszak – és még utána is jó ideig –, mintha legalább 5–6 ember életét éltem volna le.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk