A szerk.

Caligula lova

A szerk.

Lázár János miniszter korábbi sofőrje, a vasárnap megválasztott mártélyi polgármester, Ambrus István dolgozni is akar. „El kell kezdeni dolgozni. Van mit csinálni Mártélyon” – idézte az időközi választás győztesét a Promenad24 nevű kormánypárti híroldal.

„A legfontosabb feladat az adósságok rendezése, a megakadt bölcsődeprojekt ügyének megvizsgálása, emellett mielőbb meg akarjuk változtatni az elszomorító faluképet…” Azt nem részletezte Ambrus, mi a baj a faluképpel – a közterület szemetes, vagy egész utcákat kellene lebontani –, a mártélyi összkép tényleg elszomorító.

Az 1300 lelkes Csongrád-Csanád megyei község 2019-ben még egy jogászt választott polgármesternek, Putz Anitát. Mielőtt jelöltette magát, ahogy illik, elzarándokolt Szél István székkutasi polgármesterhez, Lázár jobbkezéhez. Jóváhagyták az indulását. Nem sokkal azután, hogy beiktatták, a vásárhelyi tankerület megszüntette az általános iskolai oktatást a faluban. Putz Anita szaladt fűhöz fához, segítséget kért Lázártól is – akivel a néhai Rapcsák András vásárhelyi polgármester kabinetjében kollégák voltak –, de a döntést nem lehetett megmásítani. Hívta Lázárt testületi ülésekre, bálra is, de a képviselő kerülte Mártélyt. Végül nyilvános Facebook-posztban a képviselői esküjére emlékeztette Lázárt – amikor a Fidesz épp azt bizonygatta, hogy a szomszédos Vásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter rosszul végzi a munkáját. Putz Anitát választás elé állították. Alá kellett volna írnia egy Márki-Zayt elítélő nyilatkozatot, azt leadni a helyi rádiónak és hírportálnak. Erre nem volt hajlandó. Névtelen röplapokon kezdték támadni. Bár addig nem tette, ezek után nyilvánosan kiállt Márki-Zay mellett, azt mondta, azért, mert egy idő után tényleg hitt abban, hogy változás jöhet.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk