A szerk.

Elő a furkóssal!

A szerk.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a választások utáni egyik első döntésével elutasította a Tilos Rádió jelenlegi (90.3 Megahertzes) frekvenciájára szóló, szeptemberben lejáró műsorszolgáltatási jogosultság meghosszabbítására beadott kérvényét.

A Médiatanács e döntését azzal indokolta, hogy ismételt vagy súlyos jogsértés esetén a megújítás lehetősége – a törvényi rendelkezéseknek megfelelően – kizárt. A honlapján publikált közleményében azt is leszögezte, hogy a Tilos Rádió 2015-ben kezdődő jogosultságának ideje, azaz durván hét év alatt 4, azaz négy alkalommal szegte meg a műsorszámok korhatár-kategóriába sorolására, illetve sugárzási időpontjára vonatkozó törvényi előírásokat, s a négyből egy eset ismételt és súlyos jogsértésnek minősült. Emellett a jogosultság időtartama alatt további 4 esetben ismételt jogsértést is megállapítottak, két esetben a műsorkvótákra vonatkozó havi adatszolgáltatási kötelezettségre, további két esetben az éves beszámolási kötelezettségre vonatkozó előírások megszegése miatt.

Még szerencse, hogy a Médiatanács célja is biztosan az, hogy a médiaszolgáltatási lehetőség folyamatos hasznosításának érdekében minél előbb meghirdesse a frekvencia használatára irányuló pályázatot. Azaz még szeptember előtt lezajlik majd a 90.3 MHz-re kiírt pályázati procedúra, amire a rádió – örök optimizmustól hajtva – természetesen pályázni is tervez. A következő négy és fél hónapban pedig a megszokott módon, a megszokott frekvencián ad tovább – és készülhet arra, hogy idővel, ha a dolgok még ennél is rosszabbra fordulnak, átálljon a kizárólag online rádiózásra.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk