A szerk.

Esztelenül

A szerk.

„Ma ott tartunk, hogy annyira sok a beteg a BKV-nál, hogy ha kidőlnek azok az emberek, akik a metrót irányítják, nem tudjuk őket máshogy pótolni. Annyira sok a beteg a 2-es metró vonalán, ha még kettő ember megbetegszik, akkor lehet, hogy le kell állítani a metrót.”

Ezt hétfőn mondta Tüttő Kata főpolgármester-helyettes az ATV-n. Mit ad isten, másnap a kormányzat illetékese arról tájékoztatta a városházi politikust, hogy hamarosan megkezdik a metróvonalakon dolgozók oltását. Nyilván amúgy is most kerültek volna sorra az „oltási tervben”, vannak ilyen véletlenek. Vagy nincsenek, és tényleg azért sietett a „kormányzati forrás” postafordultával közölni a jó hírt, mert beijedtek a metró leállásától. Ez esetben az ún. „oltási tervet” célszerűbb volna a továbbiakban „tűzoltási tervként” emlegetni. Hiszen a jelek szerint a köz megannyi fontos szolgája nem tudatosan végiggondolt stratégia alapján, hanem végszükség esetén juthat hozzá a mindannyiunk érdekében végzett feladata további ellátásához minimálisan szükséges védőoltáshoz; például a kukások majd csak akkor, ha már fél Magyarországot elborította a sorozatos megbetegedések miatt el nem szállított lakossági szemét.

Ceterum censeo: a látványos nagyotmondás, a szemfényvesztő „kommunikáció” nem politika, és főleg nem kormányzás. Ha valamely államirányítási, bürokratikus probléma megoldása hosszú távú tudatos tervezést, átgondoltságot, szervezettséget igényel, vagy éppen rugalmasságot, alkalmazkodást, a káosz garantált.

Ha fázik, üljön át egy másik autóba!

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk