A szerk.

Sámán, sámán!

A szerk.

Embert menekíteni Afganisztánból embert próbáló küldetés, az elmúlt napokban-hetekben ezen fáradozott gyakorlatilag az egész NATO, illetve a fél világ, elsőül is ideértve az Egyesült Államokat.

Tepert is mindenki veszettül, de minden menekítési akcióba csúsztak be kisebb-nagyobb hibák, balesetek, hátrahagyott támogatói listák, hátrahagyott, elvesztett emberek, egyéb tragédiák. Talán csak mi, magyarok oldottuk meg ezt a különösen veszélyes küldetést tökéletesen, hiba nélkül, gyorsan, pontosan és humánusan – tudhattuk meg a hadügyminiszter és a katonai főparancsnok sajtótájékoztatóján, melyet az Operation Shaman névre keresztelt magyar mentőakció végeztével tartottak.

Hogy ezen újabb szép magyar harcászati siker mennyire kiemelkedik a mezőnyből, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az az igazán sajnálatos eset, amely „egy másik nemzet repülőgépén” történt. Jelesül az – tudtuk meg a sajttájon a harci dresszbe öltözött nacsalnyiktól –, hogy tudniillik a gép slozijában az egyik „menekített” már javában barkácsolta a bombáját, amikor „rátaláltak”. Valóban, még belegondolni is rémes, hogy mi lett volna, ha valakinek nem ugyanakkor kell vizelnie, amikor a divernyák bombát tölt. Vagy ha a hülye terrorista esetleg magára zárja a WC-ajtót addig, amíg elvégzi a dolgát a bombájával – bár mindez csak fikció. Maradjunk szigorúan a tényeknél, melyet a magyar független sajtó így tolmácsolt: „Volt másik nemzet, akinek a repülőgépének a fedélzetén a menekített már bombát szerelt a vécében.” Az orbánista trashmédia meg így: „Hozzátette: más nemzetek mentőakciója során előfordult, hogy egy kimenekített (vélhetően a menekültek közé beférkőzött tálib harcos) éppen a WC-ben szerelt fel robbanószerkezetet, amikor rátaláltak.”

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk