1,4 milliós fizetésemelést kaphat a az NVI elnöke

  • narancs.hu
  • 2022. június 23.

Belpol

Nagy Attila fizetésének 73 százalékos emelése biztos segít, hogy ő átlendüljön az infláción.

73 százalékos fizetésemeléssel jutalmazza a kormány a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnökét, Nagy Attilát – írja a 24.hu.

A bőkezű, inflációt jócskán felülmúló emelést a költségvetést megalapozó salátatörvényben szúrta ki a lap.

Pedig Nagy eddig sem panaszkodhatott, ugyanis jelenleg 1,9 millió forint a havi fizetése, mivel  díjazását a közigazgatási államtitkár illetményéhez igazították.

Ha mostani javaslatot megszavazzák, akkor viszont Nagy már a képviselői alapfizetés 2,5-szeresére lesz jogosult, azaz 3 millió 290 ezer forintot vihet haza havonta. Ez gyakorlatilag 1,4 millió forintos fizetésemelést jelent.

Nemcsak a bére növekedik azonban a  Nemzeti Választási Iroda elnökének, hanem az államtitkári juttatások helyett miniszteri juttatásokra lesz jogosult. ez azt jelenti, hogy  jobb hivatali autója lehet és első osztályon utazhat a repülőkön. A törvényjavaslat azzal indokolja az amelést, hogy "a Nemzeti Választási Iroda elnökének díjazására vonatkozó szabályok korreláljanak a Nemzeti Adatvédelmi- és Információszabadság Hatóság elnökének díjazására irányadó szabályokkal."

A lap emlékeztet, hoyg az NVI elnökét 2020-big még csak 997 ezer forintos havi bér illette, ezt tornászták fel 1,9 millióra.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk