444: Veszélybe kerülhet Balog Zoltán püspöksége a kegyelmi ügy miatt

  • narancs.hu
  • 2024. február 12.

Belpol

A kegyelemben részesített K. Endre benne volt a korábbi miniszter belső körében, szerepe lehetett abban, hogy kegyelemben részesítették. 

A református egyház által fenntartott Károli Gáspár Egyetem kampuszának fejlesztéséért is felelős Balog Zoltán püspöksége is veszélybe kerülhet a kegyelmi ügy miatt – írja a 444.hu

Mint írja a portál, Balog évtizedeken át bizalmasa és politikai mentora volt Novák Katalin köztársasági elnöknek, aki Varga Judit egykori igazságügyi miniszterrel egyetemben szombaton lemondott a kegyelmi ügy miatt. Ugyanakkor a püspököt régi ismertség fűzi K. Endréhez, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyetteséhez, akit pedofil bűncselekmények eltussolása miatt ítéltek el, majd kapott kegyelmet Novákéktól. 

A napokban már beszámoltunk a Direkt36 nyomán, hogy a fideszes körök Balog Zoltánt sejtik a kegyelmi döntés mögött. A 444.hu most arról ír, Balog Zoltánnak szerepe volt abban, hogy Novák Katalin megfontolta és megadta a kegyelmet K. Endrének. Balog és K. Endre régi imsertségének egyik bizonyítéka, hogy 2013-ban közös nyilvános rendezvényen vettek részt, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma szervezett, a tárca akkori vezetője Balog Zoltán volt. 

A portál egy jelenleg is aktív miniszter közvetlen munkatársától azt az információt kapta, hogy K. Endre „benne volt Balog körében”. De az egykori miniszter ismerhett V. Jánost, a pedofília miatt elítélt igazgatót, akinek állami kitüntetésére 2016-ban javaslatot tett. 

Balog Zoltán csütörtök délben, vagyis néhány órával azelőtt, hogy Orbán Viktor bejelentette az alkotmánymódosítást, a Facebook-oldalán bejelentette, hogy egy időre kicsekkol: „Visszavonulni néhány hétre imádkozni, gondolkodni, olvasni és írni Isten csendjében. Micsoda ajándék!”. Két nappal később pedig kiállt az államfő mellett. A portál úgy értesült, az egyház nem kommunikál az ügyben, a tagokat is arra kérték, hogy ne nyilatkozzanak a lelkészi elnököt érintő dolgokról. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A Rákóczi úti villamosok nyomában

A fővárosi polgármesterválasztásra készülődve idézzük fel kilenc évvel ezelőtti cikkünket, amelyben a Rákóczi úton, a Thököly úton, a Kossuth Lajos utcán és az Erzsébet hídon futó villamosokra emlékeztünk.