444: Veszélybe kerülhet Balog Zoltán püspöksége a kegyelmi ügy miatt

  • narancs.hu
  • 2024. február 12.

Belpol

A kegyelemben részesített K. Endre benne volt a korábbi miniszter belső körében, szerepe lehetett abban, hogy kegyelemben részesítették. 

A református egyház által fenntartott Károli Gáspár Egyetem kampuszának fejlesztéséért is felelős Balog Zoltán püspöksége is veszélybe kerülhet a kegyelmi ügy miatt – írja a 444.hu

Mint írja a portál, Balog évtizedeken át bizalmasa és politikai mentora volt Novák Katalin köztársasági elnöknek, aki Varga Judit egykori igazságügyi miniszterrel egyetemben szombaton lemondott a kegyelmi ügy miatt. Ugyanakkor a püspököt régi ismertség fűzi K. Endréhez, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyetteséhez, akit pedofil bűncselekmények eltussolása miatt ítéltek el, majd kapott kegyelmet Novákéktól. 

A napokban már beszámoltunk a Direkt36 nyomán, hogy a fideszes körök Balog Zoltánt sejtik a kegyelmi döntés mögött. A 444.hu most arról ír, Balog Zoltánnak szerepe volt abban, hogy Novák Katalin megfontolta és megadta a kegyelmet K. Endrének. Balog és K. Endre régi imsertségének egyik bizonyítéka, hogy 2013-ban közös nyilvános rendezvényen vettek részt, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma szervezett, a tárca akkori vezetője Balog Zoltán volt. 

A portál egy jelenleg is aktív miniszter közvetlen munkatársától azt az információt kapta, hogy K. Endre „benne volt Balog körében”. De az egykori miniszter ismerhett V. Jánost, a pedofília miatt elítélt igazgatót, akinek állami kitüntetésére 2016-ban javaslatot tett. 

Balog Zoltán csütörtök délben, vagyis néhány órával azelőtt, hogy Orbán Viktor bejelentette az alkotmánymódosítást, a Facebook-oldalán bejelentette, hogy egy időre kicsekkol: „Visszavonulni néhány hétre imádkozni, gondolkodni, olvasni és írni Isten csendjében. Micsoda ajándék!”. Két nappal később pedig kiállt az államfő mellett. A portál úgy értesült, az egyház nem kommunikál az ügyben, a tagokat is arra kérték, hogy ne nyilatkozzanak a lelkészi elnököt érintő dolgokról. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.