Magyar Péter az Indexnek: „Tóni jól fizet?”

  • narancs.hu
  • 2024. február 12.

Belpol

A lap azt állította az NGM válasza alapján, hogy Magyar nem lemondott a MBH felügyelőbizottsági tagságáról, hanem visszavonták a megbízását. 

Szombaton lemondott Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter, majd Varga volt férje, Magyar Péter, a Diákhitel Központ egykori vezérigazgatója váratlanul a kegyelmi ügy egyik főszereplőjévé lépett elő. Ugyanis Magyar beleállt a NER-be, azon belül is leginkább Rogán Antalba. 

Magyar például a közösségi oldalán azt írta, hogy: „A mai napon benyújtom a lemondásomat mindkét állami társaságban betöltött pozíciómról. Szintén lemondok a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt.-ben viselt felügyelőbizottsági tagságomról. A lemondás mögött nem szakmai okok állnak”.

Mint fogalmazott, egy percig sem akar olyan rendszer részese lenni, amelyben „az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik – ellentétben velük – soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak”.

A kormányközelbe került Index, arról írt, megkeresték Magyar Péter kijelentéseivel kapcsolatban az illetékes minisztériumokat, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) válaszát pedig változtatás nélkül közölték: „Magyar Péter az MBH Bank felügyelőbizottságának magyar állam által delegált tagja. Felügyelőbizottsági jogviszonyának kezdete 2022. szeptember 1., díjazása: havi bruttó 1,5 millió forint. A Nemzetgazdasági Minisztérium 2024. január 18-án kezdeményezte a megbízás visszavonását.”

A kegyelmi ügy február másodikán robbant ki, vagyis a portál szerint Magyar megbízatását már jóval a botrány kirobbanás előtt visszavonta az NGM. 

„Kedves Index, Tóni jól fizet? Ha igaz, amit a minisztérium állít, akkor nyilván tévedésből kaptam meg a teljes januári tiszteletdíjamat, nyilván tévedésből nem kaptam erről se a banktól, se a minisztériumtól írásos értesítést (remélem, nem most készül visszadátumozva), és nyilván tévedésből szerepelek a bank nyilvánosan elérhető dokumentumaiban”

– reagálta az Index kommentszekciójában Magyar Péter a cikkre, amivel tulajdonképpen cáfolta a lap állításait, vette észre a hvg.hu.

Telex pedig arról írt, hogy az Index utólag törölte a Rogán Antalnak kellemetlen részeket a Magyar Péterről szóló cikkeiből. 

Magyar Péter hosszú interjút adott vasárnap a Partizánnak, melyben súlyos állításokat fogalmazott meg a rendszer működését illetően. Egyebek mellett azt mondta: „Rogán Antalnak mennie kell”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.