500 ezer forintos juttatást javasol az MSZP a szociális dolgozóknak

  • narancs.hu
  • 2020. július 10.

Belpol

Fenntartótól függetlenül követelik a rendkívüli juttatást.

Egy pénteken benyújtott országgyűlési határozati javaslatban azt terjesztették elő az MSZP politikusai, hogy fenntartótól függetlenül 500 ezer forint egyszeri rendkívüli juttatást kapjanak a szociális szféra dolgozói.

A párt javaslata szerint az egyszeri juttatást idén november 12-e, a Szociális Munka Napja alkalmából kellene megkapnia a dolgozóknak.

A javaslat emellett kitér arra is, hogy a kormány az érdekvédelmi szervezetekkel együttműködve készítsen elő egy olyan bérfejlesztést is, amely tisztességes béreket biztosít az ágazatdolgozói számára.

Korózs Lajos, a párt politikusa azt írta: "Tisztességtelen a Fidesz részéről, hogy különbséget tesz foglalkozás szerint, a veszélyhelyzetben a frontban dolgozók között, miközben mindannyian, mindent beleadva végezték munkájukat az emberek védelmében. Az otthonápolás és a házi segítségnyújtás, az idősek, vagy éppen a betegek gondozása hatalmas erőfeszítéseket követelnek a szociális ágazat dolgozóitól, éppen ezért a kormánynak kérés nélkül kellene elismernie az áldozatos munkájukat."

A szociális szféra dolgozóinak helyzetével itt foglalkoztunk korábban:

Miért láthatatlanok a szociális szféra dolgozói a kormány számára?

A kormányzati kommunikációban egy szó sem esett a szociális munkások járvány elleni küzdelmeiről, mintha ez a hivatás nem is létezne. Tegnap éhségsztrájkot hirdetett a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke, Boros Péterné, aki arra kéri az ágazat dolgozóit, hogy július másodikán ne ebédeljenek tiltakozásképpen, hogy a szociális területen dolgozók nem részesültek a kormány 500 ezer forintos juttatásából.

Figyelmébe ajánljuk