A DK polgármesternek indítja azt a Glázer Tímeát, akit a szexbotrány után is megvert Borkai

  • narancs.hu
  • 2024. január 29.

Belpol

Sűrűsödik a győri mezőny, a Momentum és az LMP által támogatott jelölt pedig már ki is zárta az előválasztást.

A DK bejelentette, újra polgármesteri pozícióért indítja Győrben politikusát, Glázer Tímeát. Az érdekesség az ebben a döntésben, hogy Glázer 2019-ben már indult a városban, ahol annak ellenére is ki tudott kapni az akkor még fideszes Borkai Zsolttól, hogy a friss szexbotrányba keveredett politikust csak azért nem cserélték le a Fidesznél, mert már nem lehetett módosítani a jelölteken. Borkai győzött, majd azonnal lemondatták, kilépett a pártból, az új választáson pedig az MSZP-s Pollreisz Balázs indult közös jelöltként, aki szintén kikapott, akkor már a jelenlegi polgármester Dézsi Csaba András képviselte a Fideszt. 

Borkai egyébként újra indul függetlenként, ami óriási esélyt ad az ellenzéknek, de úgy tűnik, ők is megosztják az erőiket: az már 2023 őszén eldőlt, hogy az újságíróként ismertséget szerzett Pintér Bence is indul. Pintér mögött a helyi Tiszta Szívvel a Városért Egyesület, a Momentum és az LMP is felsorakozott, a többiekkel viszont úgy tűnik, megszakadtak a tárgyalások.

Logikus döntés lenne az előválasztás: információink szerint erről is tárgyalt a két ellenzéki fél, de Pintér posztjából könnyű arra tippelni, nem lesz ilyen:

„Az elmúlt hónapokban a polgármesteri indulásomat támogató Tiszta Szívvel a Városért Egyesület, az LMP és a Momentum világossá tette, hogy szerintünk Győrnek új ajánlatra van szüksége: sem a várost erkölcsi válságba taszító fideszes Borkai Zsolt, sem a várost anyagi csőd szélére juttató fideszes Dézsi Csaba András nem alkalmas a város vezetésére. 

Ugyanez igaz szerintünk Glázer Tímeára: róla a győriek egyszer már ítéletet mondtak, amikor még a jachtos orgiabotrány közepén fulladozó Borkait is alkalmasabbnak találták a város vezetésére, mint őt. Ha azóta azt tapasztaltuk volna, hogy a győri DK képviselője megkettőzött erővel küzd Győrben azért, hogy működőképes alternatívát mutasson a győrieknek, akkor lehetne értelme előválasztáson megmérkőzni. 

Az elmúlt négy évnyi munkája alapján azt kell mondanunk azonban, hogy nem tudjuk támogatni Glázer Tímea polgármesterjelöltségét, még feltételesen sem.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk