Az MTVA postaládájából

Közmédia: tárt kapuk a szélsőjobbnak

  • Iványi Zsófia
  • 2012. szeptember 7.

Belpol

Egy szélsőjobboldali folyóirattal való „méltó foglalkozásra” kéri fel rádiós és televíziós beosztottjait Gazsó L. Ferenc. A közmédia tartalomfelelőse körlevelében azzal érvel, hogy „a Kapu szerepe a rendszerváltás körül, és azóta zajló históriája mégiscsak a miénk”.

„Idén 25 éves a Kapu folyóirat. Brády Zoltán egy elég kellemetlen alak, de a Kapu szerepe a rendszerváltás körül, és azóta zajló históriája mégiscsak a miénk. (A kiemelés a miénk – a szerk.) Kérlek, hogy tv-rádió méltó módon foglalkozzon vele kulturális felületein. Egyébként jó doku filmjei vannak az archívumban, amivel színesíthetők a riportok” – áll dr. Gazsó L. Ferenc, az MTVA tartalom-előállítási igazgatóhelyettesének a narancs.hu-hoz került levelében.

Gazsó L. Ferenc


Gazsó L. Ferenc

Fotó: MTI/Kollányi Péter

Sem a – magát az értelmiség magyar folyóirataként aposztrofáló – havilapban, sem annak online felületén nem kell sokáig keresgélnie az összeesküvés-elméletekre, „eltitkolt történelmi adatokra”, komcsizásra vagy épp nacionalista, kirekesztő és rasszista gondolatokra éhes olvasónak. „Egyesek azt hirdetik, és nem minden aljas szándék nélkül, hogy ezek a dolgok, ez a fajta önbecsülés már elavult, idejét múlta, maradi és nacionalista” – áll a legfrissebb szám Trianon című cikkében „a magyarok önbecsülésével” kapcsolatban. – „Azok hirdették és hirdetik ezt, akik a vörös iszapban és a liberális trutymóban dagonyáznak. Istentagadó szocialista lélekgyilkosok, hitvesztett hazátlan világpolgárok: a pénzvilág urai, az uzsorázó bankok kufárjai, és az általuk ránk szabadított bolsevik tömeggyilkosok, akik éppen emberi, nemzeti és keresztény alapértékeinktől akartak és akarnak most is megfosztani bennünket…” – és így tovább, és így tovább. A cikkből egyebek mellett „az úgynevezett demokráciát” valóban irányító sötét erőkről, a kultúréletet behálózó cionista-kozmopolita összeesküvésről és valami zavaros, a magyarokat sújtó kollektív büntetésről is informálódhatunk.

De a honlapon is sok érdekességre lehet bukkanni: az Európa jövője SOS!!!! című anyagból például nyilvánvalóvá válik, hogy a népességfogyás és a bevándorlás együttes hatása miatt az iszlám hamarosan bekebelezi Európát: „Ha két pár kapcsolatának gyümölcse egy-egy gyermek, a gyermekek száma a szűlők (sic!) számának fele. Ha ezek kapcsolatából megint egy gyermek születik, 4 nagyszűlőnek (sic!) lesz egy unokája. (…) Néhány év múlva az általunk ismert Európa megszűnik létezni. Mindezek ellenére napjainkig Európa népessége nem csökkent. Mivel magyarázható ez a tény? Az ok: a muzulmán bevándorlás. Európa népességének növekedése 1990-től napjainkig a muzulmán bevándorlás következménye. A francia családokban átlagosan 1,8 gyermek esik egy családra. Ugyanez az érték a Franciaországban élő muzulmán családok esetében 8,1 gyermek családonként!! Franciaország déli részén, ahol hagyományosan a legnagyobb a (keresztyén) templomok száma, ma több a mecset, mint a templom. 2027-ben minden ötödik francia muzulmán lesz. Alig 39 év leforgása alatt Franciaország iszlám köztársaság (ha egyáltalán megmarad köztársaságnak!) lesz.”

Ezt a lapot tekinti sajátjának és ezzel a lappal foglalkozik „méltó módon” születésnapja alkalmából az MTVA. Hirtelen nem is tudjuk eldönteni, hogy a születésnaposnak vagy a magyar közmédiának gratuláljunk-e tiszta szívből.

Figyelmébe ajánljuk