A NER saját farkába harap: Mészáros-féle kiflit szolgálnak fel a Hernádi Zsolthoz köthető szállodában

  • narancs.hu
  • 2021. július 14.

Belpol

A Grand Hotel Esztergom éttermében a pékáru is a nemzeti együttműködés részét képezi.

A Hernádi Zsolt Mol-vezér cégének érdekeltségébe tartozó Grand Hotel Esztergomban nem csak aludni lehet, hanem természetesen egy luxusétterem is nyílt a szállodában, ahol elegáns környezetben fogyaszthatnak a vendégek- írja az mfor.hu.

Az étterembe nem akárhonnan érkeznek a minőségi termékek. A Vál-Völgye Pékség a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a fogások mellé az ő termékeiket szolgálják fel. 

Mint a hírportál kiderítette, az alcsútdobozi Vál-Völgye Pékség Kft. többségi tulajdonosa a Búzakalász 66 Kft., amely pedig Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozik. A friss pékáru gyártásával foglalkozó cég csak tavaly nyáron jött létre, 2020-ban így 63,3 millió forint árbevétel mellett 4,5 millió forint nyereséggel zárt.

A Grand Hotel Esztergomról szintén a pénzügyi lap írta meg először, hogy a szálloda építési költségeinek jelentős részét a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által a Kisfaludy-pályázatokon kiosztott, vissza nem térítendő közpénz-milliárdok fedezték. A 2,8 milliárd forintos támogatást a Solva Property Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Kft. kapta az MTÜ-től.

A Solva Property közvetetten a Gran Private Equity Zrt. által kezelt magántőkealap tulajdona. A Gran Private Equity pedig Hernádi Zsolt többségi érdekeltsége, a cég tavaly 310 millió forintos forgalom mellett149 millió forintos nyereséggel zárt, amit a tulajdonosok számára osztalék formájában ki is fizetnek.

Az mfor.hu friss cikkét, további részletekkel ide kattintva olvashatják el.

(Képünk illusztráció.)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.